BiH

Gužve ispred Zetre: “Ovo je haos, vraćam 93-godišnju majku kući, ne može čekati”

Građani nezadovoljni organizacijom

Imunizacija građana Kantona Sarajevo je nastavljena danas u dvorani Zetra. Prema utvrđenom planu i prioritetima Zavoda za javno zdravstvo KS. Na raspolaganju je trenutno 6.750 doza vakcina, kojima će započeti vakcinacija osoba starijih od 70 godina. Ipak, veliki broj građana je nezadovoljan zbog gužvi ispred Zetre. 

Za danas je na vakcinaciju pozvano 1.500 građana iz ove starosne skupine, koji su se prijavili putem Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Međutim, sudeći prema komentarima starijih osoba koje su došle ispred Zetre, vakcinacija se ne odvija onako kako su zamislili.

– Pozvani smo jutros da dođemo u osam do devet. U ponoć nam je javljeno da je termin promijenjen od 12 do 13. Pogledajte ovaj haos. Mojoj majci je 93 godine, jedva hoda. Ja ne mogu, vraćam se s njom jer ona ne može ovo izdržati. Uz ovaj haos ne bi ni za tri sata došla na red. Sve se hvale da su uradili kako treba. Ovo je strašno, ispod svake razine ljudskosti – kazala je za N1 penzionisana doktorica koja je također dovela svoju majku na vakcinaciju.

Slični članci

Back to top button