Crna hronika

Kakanj: Vijećnik NiP-a Suad Agić fizički i verbalno napao novinara Hamida Hadžića

Novinara i urednika portala Kakanjinfo Hamida Hadžića danas je u poslijepodnevnim satima fizički i verbalno napao Suad Agić, (vjećnik Naroda i Pravde Visoko), a to je potvrđeno za Faktor i u Policijskoj upravi Kakanj.

Kako se navodi u saopćenju portala Kakanjinfo Agić je Hadžića pred petnaestak prisutnih gdje se igrao teniski turnir, navodno pokušao udariti, ali je novinar izbjegao ovaj napad.

– Došao sam na teniski teren u Doboj po angažmanu organizatora. Nakon što sam fotografisao i snimio događaj na jednom od terena, organizator mi je predložio da snimim i na drugom. Pri dolasku na teren nisam imao informaciju da je to privatni teren Suada Agića. Kada sam završio sa snimanjem primijetio sam da Agić trči prema meni i galami govoreći da će me prebiti, zbog nekih tekstova koje sam pisao. Počeo me verbalno vrijeđati, nakon čega me jednom rukom uhvatio za majicu, a drugom rukom pokušao oteti fotoaparat koji je uspio oštetiti – tvrdi novinar Hamid Hadžić.

Kakanjska policija je obavijestila nadležno tužilaštvo o ovom događaju. Iz redakcije portala Kakanjinfo su najavili da će o ovom napadu na novinara obavijestiti nadležne institucije i predstavnike međunarodnih organizacija.

Slični članci

Back to top button