BiH

Žestok okršaj Vukanovića i Kovačevića u studiju, pogledajte kako se Dodikov glasnogovornik potpuno pogubio

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović i Radovan Kovačević, glasnogovornik SNSD-a, bili su gosti dijaloške emisije “Plenum” na FTV-u.

Emisiju su obilježili svađa, galama i međusobno vrijeđanje.

Vukanović je nekoliko puta tokom emisije ponovio “Srbende, otcijepite se“, da je Milorad Dodik igrač međunarodne zajednice, a SNSD zločinačka organizacija te da ih je on “sve postrojio u mišiju rupu”.

S druge strane, Kovačević kaže kako je “išao da kupi bonton Vukanoviću, ali ga nije našao, jer to ljudi, za razliku od Vukanovića, čitaju”, te da je on povlaštena osoba u Sarajevu, jer je “sredstvo”.

Između ostalog, govorili su i o tome da li je revolucionarizam jedini način da se opozicija suprotstavi vladajućim strukturama koje u svojim raljama drže sve važne institucije, kako i zašto policija u RS-u hapsi narodne zastupnike, može li doći do zaokreta na političkoj sceni, kako će trenutna vlast odgovoriti na ujedinjenje opozicije u RS-u, ali i s opozicijom u FBiH, te kako se suprotstaviti nacionalističkoj retorici i podjelama.

Izvor: SB

Slični članci

Back to top button