Crna hronika

Tragedija u BiH: U nesretnim okolnostima ubijen lovac

Upucao ga njegov prijatelj

U tešanjskom mjestu Čifluk jutros se dogodila tragedija tokom lova, kada je, lovac Enver Ćostović upucao lovca Senada Solu.

Još nije poznato kako je došlo do ovog nesretnog slučaja, a iz policije su ranije izjavili da se sve dogodilo oko 5.15 sati.

– U mjestu Čifluk prilikom lova smrtno je stradala osoba S. S., 1966. godište. Ne znamo još detalje, odnosno da li je riječ o nesretnom slučaju – kazali su iz policije.

Po okončanju uviđaja bit će poznate okolnosti ove tragedije, piše Avaz.

Podsjećamo da su prije nekoliko dana iz Lovačkog društva “Kiseljak” Tešanj izdali obaviještenje koje je privuklo pažnju građana.

– Obavještavamo građane da predstojećeg vikenda u subotu i nedjelju, 5. i 6. juna 2021. godin, počinje lovna sezona na području općine Tešanj – u lovištu kojim gospodari ovo Lovačko društvo.

S tim u vezi, molimo sve izletnike, šetače, berače gljiva, bicikliste, motoriste i sve ostale koji borave u šumi nedjeljom, po mogućnosti redukuju svoje aktivnosti odnosno da budu naročito oprezni te da, zbog svoje sigurnosti, nose fluorescentne prsluke ili sličnu odjeću sa reflektujućim površinama, kako bi bili uočljivi i kako bi se izbjegle eventualne neželjene posljedice – naveli su u obavještenju Lovačkog društva „Kiseljak“.

Izvor: Avaz

Slični članci

Back to top button