Crna hronika

Hrvatska: Otac preminulog dječaka, nakon preboljenog Covid-a, žalio se na gubitak koncentracije i pamćenja

Knin je zavijen u crno. Gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić izjavio je da je Knin mali grad, a tragediju su svi shvatili kao gubitak u svojoj porodici. Kako se ugasio život šestogodišnjaka, nakon istrage objašnjava šibensko Županijsko državno odvjetništvo.

Iz priopćenja Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku:

“Postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. juna 2021. oko 8 sati u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dijete (2015.) u dječji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu.

Kada je oko 15 sati, nakon poziva supruge, otišao do automobila zatekao je dijete bez svijesti te ga iznio iz automobila.”

Otac je istražiteljima rekao kako je bio uvjeren da je dječaka odvezao u vrtić. HTV doznaje da se otac preminulog dječaka, nakon preboljenog Covid-a, žalio na gubitak koncentracije i pamćenja.

‘Ponekad imamo i neke tzv. automatizirane radnje koje radimo, a da ih nismo svjesni. Više ih ne registriramo i onda kasnije na njih zaboravimo. Što je više na nas postavljeno zahtjeva, to je veća šansa da će nam neka radnja proći neopaženo’, kazao je Goran Arbanas iz Zavoda za forenzičku psihijatriju u Klinici za psihijatriju Vrapče.

Djeca ostavljena u zatvorenom prostoru, po velikoj vrućini, bez provjetravanja u velikoj su opasnosti.

‘ Toplinski udar, gdje je hipertermija 40 i više stupnjeva – nesvjesno je stanje. Osjećaj je to poptune iscrpljenosti i stanje koje ugrožava život’, kazao je Ante Pelajić, pedijatar Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

Danas je u Kninu dan žalosti.

Izvor: tportal.hr

Slični članci

Back to top button