Nogomet

Je li Adi Nalić naš najveći dobitak reprezentativnog ciklusa?

Fudbalska reprezentacija BiH junske termina iskoristila je da odigra prijateljske mečeve s Crnom Gorom (0:0) i Danskom (0:2).

Selektor Ivaylo Petev i u ovim mečevima dao je priliku nekim novim igračima, a među njima ponajviše se istakao ofanzivac Malmoa, 23-godišnji Adi Nalić.

Naša igra generalno nije bila atraktivna i dopadljiva u ove dvije utakmice, što je bilo i za očekivati obzirom na mlad roster i veliku grupu novih igrača.

Među njima se sjajno snašao Adi Nalić, a naročito u svom debiju protiv Crne Gore gdje je uz golmana Ibrahima Šehića bio naš najbolji igrač. 

Pokazao je Nalić izuzetne trkačke i tehničke sposobnosti, a mogli smo vidjeti i da se ne libi ući u dribling i napraviti višak na protivničkoj polovini, te je stvorio najviše problema odbrani Crnogoraca, a imao je i najbolju šansu da postigne gol.

Ono što je sigurno jeste da će Nalić pružati još bolje partije kada tu budu naši najbolji igrači popug Edina Džeke i Miralema Pjanića, a naredne utakmice očekuju nas u septembru kada u kvalifikacijama za SP gostujemo Francuskoj i dočekujemo Kazahstan.

Nakon Anela Ahmedhodžića i Dennisa Hadžikadunića, Adi je treći igrač kojeg smo “ukrali” Švedskoj u posljednjih devet mjeseci, a nadamo se da će njihovim putem krenuti i talentovani fudbaler Rostova Armin Gigović.

Izvor: Sportske

Slični članci

Back to top button