Nogomet

Samir Cerić više nije predsjednik FK Željezničar: Poznato i ko je novi predsjednik

Londonski biznismen Samir Cerić više nije predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar. To je odluka koja je donesena na današnjoj redovnoj sjednici skupštine kluba s Grbavice, saznaje portal Klix.ba.

Cerić je izgubio povjerenje ljudi u klubu i skupštini, ali i armije navijača pa drugog rješenja nije bilo.Za predsjednika je izabran krajem januara, a u nepunih pet mjeseci klub se pod njegovim mandatom srozao na najniže grane.

Zabilježeni su katastrofalni rezultati u Premijer lige BiH zbog kojih je Željo ostao i bez plasmana u evropska takmičenja, a ništa bolja nije ni finansijska i organizaciona situacija u klubu s Grbavice.

“Ne mislim da će moja pozicija i lokacija u Londonu predstavljati problem u operativnim stvarima, naprotiv mislim da moja lokacija i to što sam baziran u Londonu blizu investicija, blizu velikih kompanija koje mogu postati generalni sponzor Želje je velika prednost Željezničara danas. U potpredsjednika, gospodina Jasmina Badžaka, imam veliko povjerenje, ostvarili smo veoma kvalitetan odnos u kratkom vremenskom periodu i mislim da ćemo zajednički, timski puno toga uspjeti da ostvarimo na terenu u Sarajevu, a naravno s vremena na vrijeme ću biti prisutan lično i fizički u Sarajevom s ostatkom tima”, rekao je, između ostalog, Cerić na početku mandata u kojem nikada nije došao u Sarajevo te je jasno da i to obećanje nije ispunio.

Nazif Hasanbegović je novi predsjednik Fudbalskog kluba. On će na užarenoj stolici imati težak zadatak u oporavku kluba.

Vrijedi istaći da je i Hasanbegović bio član bivšeg Upravnog odbora FK Željezničar te da je bio i jedini kandidat za novog čelnika Plavih.

Inače, na današnjoj sjednici razgovarat će se još i o strategiji kluba za naredni pored te o načinu na koji će se obilježiti 100 godina postojanja.

Izvor: Klix.ba

Slični članci

Back to top button