MagazinMuzika

U Kantonu Sarajevo će nakon 18 mjeseci biti održan prvi veliki koncert

Prvi veliki koncert nakon skoro 18 mjeseci bit će održan u Kantonu Sarajevo.

Kako navode organizatori, riječ je o eksperimentalnom koncertu, po uzoru na one u Liverpulu, Barceloni i Zagrebu, a koji će organizovati CINEA Music uz podršku Općine Ilidža i Turističke zajednice KS.

“Koncert će osim turističke i kulturne ponude imati i značaj za Zavod za javno zdravstvo KS i Ministarstvo zdravstva KS, koji će isti iskoristiti za izradu zdravstvenog studija u vezi organizacije ovakvih događaja u vrijeme pandemije. Koncert se održava za 1.000 ljudi uz suglasnost Ministarstva zdravstva KS, a na osnovu pozitivnog mišljenja i preporuke Zavoda za javno zdravstvo KS”, naveli su organizatori.

Svi detalji organizacije koncerta i predstavljanje programa biće predstavljeni na pres-konferenciji koja će biti održana u ponedjeljak početkom u 10:30 u Velikom parku Ilidža.

Na pres-konferenciji će se obratiti načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice KS Kenan Magoda, organizator i producent projekta Kenan Musić i Anisa Bajramović iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button