BiH

Nove provokacije sveštenika SPC: Podići ćemo hram opet i to sa velikim zvonom…

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Predrag Popović komentirao je na svom Instagram profilu rušenje crkve u Konjević-Polju koja je nelegalno bila izgrađena u avliji nane Fate Orlović.

U sramotnoj objavi u kojoj osuđuje čin rušenja, imao je i neprimjerenu poruku nani Fati.

“Bilo je toga, i pričali su nam kako su živjeli oni koji su rušili Svetinje. A čovjek se sve nada da su prošla ta vremena i da smo bar malo naučili šta je sveto u životu, no iz dana u dan život nas sam vrati u takvo vrijeme i pokaže neljudskost ljudi.

Nije to ništa novo. Rušili su hramove i prije, rušiće ih i ubuduće. To samo govori koliko je bitno da svi ostanemo zajedno i da se ne dijelimo po bilo kakvim osnovama. Koliko nam je danas potrebnija molitva i ljubav… – piše Popović.

Dodaje da ga nikada nisu brinuli neljudi koji ruše hramove, već oni koji su tu da ruše Crkvu!

“Hramovi, svi se mogu srušiti, ali će Crkva Hristova i dalje postojati. Sve dok postoji i jedan koji u Njega vjeruje i Njime se pričešćuje, Crkva živi.

Siguran sam da ima onih kojima je posao podrivanje i rušenje te Crkve. Unošenje nemira u zajednicu i cijepanje Liturgijskog sabranja. Takvi su opasniji od babe koja otvoreno kaže da joj je njena kafa bitnija od sreće mnogih. Takvi nikad neće reći šta zaista misle, a vjerovatno misle sto puta gore”, tvrdi Popović.

Ističe kako će navodno takvi svakodnevno hodom svojim kroz život gaziti mlade izdanke žita i noću sijajati kukolj, a preko dana obući će se u odijelo sijača žita… Takve je teško prepoznati, a i dokazati njihovu zlu namjeru. Takvih se treba čuvati.

“A što se tiče ove žene, ne treba se sekirati. Podići ćemo hram opet, i veći i ljepši, i to sa velikim zvonom koje će da zvoni svaki put dok bude pila kafu

Nego, pitam se, ako podignemo taj hram hoće li iko dolaziti u njega na Liturgiju, ili mi samo volimo da imamo/skupljamo nekretnine?!”, poručio je Popović.

Nakon ove objave na Instagramu, uslijedili su različiti komentari, ali većina je saglasna da svaki hram koji se podigne treba da bude na legalnoj zemlji, a ne tuđoj.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Slični članci

Back to top button