Crna hronika

Ispovijest Elvira Sadikovića iz Tuzle koji je počino razbojništvo nad policijskom patrolom

Elvir Sadiković iz Tuzle izdržava zatvorku kaznu u ‘KPZ Zenica’, prije zatvora je kaže imao priliku da živi normalnim životom.

Međutim, izabrao je pogrešan put koji ga odvodi iza zatvorskih zidina. Za Slučajeve-X kaže da svako ima izbor u životu ali je poručio da taj izbor nikako ne treba da bude kriminal.

Sadiković je sa saučesnikom počinio više krivičnih djela razbojništvo, a on je razoružao su i policajce u naselju Brgule 1. januara 2017. godine.

Elvir Sadiković je jedno vrijeme boravio i Sjedinjenim Američkim Državama, a nkon što se vratio u BiH bira put koji ga odvodi na višegodišnju robiju.

Sadiković je ispričao kako je razoružao policijske službenike, oduzeo im naoružanje i službeno vozilo.

U svojoj ispovijesti kaže da je jedva živ ostao nakon što su ga pripadnici jedinice za specijalnu podršku MUP-a TK lociralni u njegovoj kući.

‘Tada sam zadobio teške tjelesne povrede opasne po život. Dirali su i moje maloljetno dijete. Izgovor je bio da sam pružao otpor prilikom hapšenja što nije istina’ – navodi Sadiković.

Sadiković napad na policijske službenike pravda neraščišćenim računima s jednim od policajaca.

‘Jedostavno pao mi je mrak na oči uzeo sam oružje i uradio to što sam uradio’  – kaže Sadiković i dodaje kako je inzistirao da se uradi rekonstrukcija tog događaja. Međutim, to nikada nije urađeno.

Nakon što izađe na slobodu Elvir Sadiković kaže kako želi dokazati svoju nevinost odnosno dokazati da nije počinio određena djela koju su mu stavljena nateret, a svoj život planira nastaviti živjeti u Njemačkoj.

‘U zatvor se neću više vraćati’ – kazao je Sadiković.

Izvor: Tuzlanski.ba

Slični članci

Back to top button