BiH

SDA: Najoštrije osuđujemo primitivni, šovinistički i seksistički ispad Elmedina Konakovića

KO SDA Sarajevo najoštrije osuđuje primitivnu, šovinističku i seksističku uvredu koje je Elmedin Konaković danas uputio zastupnici SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmini Biščević Tokić.

Skandalozno je da Konaković vrijeđa ženu koja je majka troje djece, doktorica medicinskih nauka i vrijedna zastupnica koja predstavlja građane Kantona Sarajevo u Skupštini KS, poručuju

– Pozivamo udruženja za zaštitu žena da stanu u zaštitu doktorice Biščević Tokić od primitivnih ispada zastupnika Konakovića. Također, pozivamo kolegice iz Skupštine Kantona Sarajevo da osude ovakav način komunikacije i uvrede prema njihovoj kolegici, bez obzira što dolaze od šefa vlasti u Kantonu Sarajevo, kazali su.

Podsjećamo, Biščević-Tokić je istakla da postoji mogućnost da je nova ministrica pravde KS, Darja Softić-Kadenić, u sukobu interesa jer su joj majka i sestra notari.

Na takvu konstataciju žestoko je reagovao Elmedin Konaković, poručivši zastupnici SDA da je ona u sukobu interesa jer joj muž radi na KCUS-u.

Biščević-Tokić je Konakoviću poručila da “ustane kada joj se obraća” konstatujući da je nervozan i uzbuđen, na što je Konaković odgovorio da Biščević-Tokić nikako ne može znati da li je on uzbuđen ili ne.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button