Crna hronika

Advokatski tim Alise Mutap: Spremna je pristati i na hemijski postupak koji bi vratio njeno sjećanje

Advokati osumnjičene Alise Mutap, Nina Kisić i Goran Dragović, obratili su se medijima nakon ročišta u Sudu BiH vezanog za određivanje mjere pritvora Alisi Mutap i ostalim osoboma koje su uhapšene prije nekoliko dana.

Advokatica Nina Kisić kaže da se njenoj branjenici na teret stavlja činjenica da je namjerno kreirala svoje zdravstveno stanje.

– Terete je da je dala neku formu lažnog iskaza, jer je sama kreirala amneziju. Godinama smo od Tužilaštva BiH tražili da naredi bilo kome na svijetu, da uradi ponovo vještačenje Alise Mutap, kako bi se konačno utvrdilo da li se ona sjeća ili ne sjeća događaja, kazala je Kisić.

Kisić tvrdi da je Alisa Mutap spremna pristati na poligraf, na bilo kakvo vještačenje, kao i na hemijske postupke koji bi podstaknuli njeno sjećanje.

Goran Dragović, advokat Alise Mutap složio se sa svojom kolegicom Ninom Kisić, te je dodao:

– Ovo je najavnija istraga, a što se tiče eksperimenta, mnogo je stvari i mnogo rečenica koje su mi zaparale uši, a onaj koji najbolje oslikava stanje u ovom predmetu i ono što Tužilaštvo trenutno ima, je upravo eksperiment, rekao je Dragović.

Slični članci

Back to top button