BiH

Vukanović ponovo “čita lekcije: Prvo hodže arlauču, pa je onda Erdogan brat i odete u Antaliju po turske markice

Narodni poslanik Nebojša Vukanović zatražio je da se u dnevni red sjednice uvrsti razrješenje predsjedavajućeg Skupštine Nebojše Čubrilovića, a prilikom obrazloženja svog zahtjeva kazao je da je Narodna skupština RS-a obezvrijeđena ponašanjem poslanika i nepoštovanjem odluka ove institucije.

Potom je kolegama iz Skupštine Republike Srpske na početku današnje sjednice ponovo očitao lekciju o ponašanju i moralu, a oštre poruke bile su usmjerene uglavnom na vladajuću koaliciju.

-Koliko puta smo mi ovdje podizali tenzije u cijelom regionu i onda se te odluke stave u ladicu. Od čuvenog referenduma do odluke da će delegati u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine bojkotovati odlučivanje. Ta odluka je i danas na snazi i ne poštuje se. Dajte da je stavimo van snage, rekao je on.

Zatim je Čubriloviću poručio da obrati pažnju na kolege predsjedavajuće skupština u regionu i na način na koji oni vode sjednice.

-Pogledajte crnogorski i hrvatski parlament, kako tamo predstavnici Skupštine vode omogućenu raspravu između poslanika, i unutar vlasti i opozicije. Vi ste promijenili poslovnik da biste ušutkali opoziciju. Meni ste zabranili da uđem u Skupštinu zbog boje antilop cipela i ja sam to poštovao, ali ako od nas tražite boju cipela, onda mi od vas tražimo da poštujete ovaj dom, naveo je.

Govoreći o nepoštivanju skupštine entiteta nadovezao se i na ponašanje Milorada Dodika i SNSD-a, njihove sramotne akte i kontradiktornosti u politici.

-Moramo poštovati odluke koje donosimo, a ne da kažemo samo ‘mi glasamo i mi smo protiv SDA’. Jeste vi protiv osmanizma, protiv širenja Turske na Balkanu? Vrijeđate narod tako što vaš predstavnik kaže da hodže arlauču i da mu smeta veliki broj džamija u Sarajevu, a onda odete u Antaliju i dobijete tursku markicu i potpišete da nemate ništa protiv BiH puta u NATO. Sad se ne bojite Bošnjaka, sad vam je Erdogan brat, rekao je Vukanović.

Poručio je i da se vladajuća koalicija poigrava svim javnim institucijama, da se ponašaju kao da je to “njihova prćija” i da sve pretvaraju u “svoje porodično stablo”, a da isto žele učiniti i s Narodnom skupštinom Republike Srpske.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Slični članci

Back to top button