Crna hronika

Slučaj u BiH: Optužnica protiv instruktora vožnje koji je dirao kandidatkinju za grudi

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je sredinom mjeseca optužnicu protiv Mustafe Karavdića zbog krivičnog djela bludne radnje. Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda Visoko u cijelosti je potvrdio optužnicu 21. juna.

Karavdić se tereti zbog svog ponašanja 30. septembra 2020. godine oko 18:40 sati, na području grada Visoko, u ulici Branilaca, na poligonu za obuku vozača, a nakon što je završio čas kao instruktor vožnje, na kojem je obučavao kandidatkinju K. K.

Kandidatkinja je u vozilu za obuku sjedila na mjestu vozača, a kada je ugasila vozilo i skinula sigurnosni pojas, Karavdić je, kako se navodi, “s ciljem zadovoljavanja svog seksualnog nagona svoju ruku stavio na desnu ruku oštećene, koju je držala spuštenu na natkoljenici svoje desne noge i svojom rukom milujući ruku oštećene rekao: ‘Vožnja je bila dobra, sve je uredu, žuriš li’?”.

“Kako mu je oštećena odgovorila: ‘Već devet minuta kasnim’, svoju ruku kojom je milovao ruku oštećene podigao je i njom zagrilio oštećenu preko ramena i privukao sebi, nakon čega je ruku pokušao staviti ispod majice oštećene i uhvatiti je za grudi, zbog čega se oštećena odmicala od njega prema vratima i lijevom rukom uhvatila za kvaku na vratima pokušavajući da ih otvori i izađe”, stoji u optužnici.

Međutim, tada je on svoju ruku povukao ispod majice oštećene pa je ponovo stavio preko njenog ramena i jače je privukao sebi te poljubio oštećenu u lijevi obraz blizu lijevog uha, a zatim na sredinu obraza pa treći put blizu njenih usana, iako je, kako stoji u optužnici, bio svjestan da upotrebom sile čini bludne radnje, što je htio.

“Oštećena ga je, uplašena, snažno odgurnula od sebe, otvorila vrata i istrčala iz auta te tako spriječila da dovrši umišljajem započeto krivično djelo, dakle, upotrebom sile pokušao je učiniti bludnu radnju”, zaključuje se u optužnici.

Izvor: Klix.ba

Slični članci

Back to top button