Film/TV

Ovi filmovi su toliko uznemirili ljude da nisu mogli spavati: Još imam noćne more

Neki ljudi vole gledati horore dok ih drugi izbjegavaju jer su im previše uznemirujući. 

Ekipa s BuzzFeeda pitala je ljude koji su ih horori toliko uznemirili da nisu mogli spavati nakon gledanja, a u nastavku možete pročitati neke od njihovih odgovora.

Ljubitelji horora će možda na ovoj listi pronaći neku preporuku za gledanje, a ostalima je ovo dobra smjernica šta izbjegavati ako se ne žele uznemiriti.

1. Lutkar (Puppet Master), 1989.

“Gledala sam ovo kad sam bila dijete. Mislila sam da će biti slatko jer ima lutke. Do današnjeg dana imam noćne more.”

2. Sirotište (The Orphanage), 2007.

“Zgrozila me scena u kojoj ženu udari auto i lice joj postane jako deformirano, ali to je ništa u usporedbi s uvrnutim završetkom. Morala sam gledati slike slatkih pasa na mobitelu gotovo cijeli sat prije nego što sam uopće mogla i pomisliti da idem spavati.”

3. Čudak (Creep), 2014.

“Radi se o snimatelju koji prihvaća posao od lika koji ima rak i želi snimiti film za svog nerođenog sina. Ništa me nije uplašilo, ali bilo je jezivo u nedostatku bolje riječi. Svaka scena mi je izazivala toliko anksioznosti da sam morala gledati humorističnu seriju nakon toga kako bih mogla zaspati.”

4. Labirint užasa (Atrocious), 2010.

“Ovo je španjolski horor sniman u formi pronađene snimke. Dosad sam se samo bojala klaunova, ali ovaj film me rasplakao i zbog njega sam imala noćne more.”

5. Žena u crnom (The Woman in Black), 2012.

“Ovaj me film prilično zaribao. Vidjela sam je posvuda. Trajalo je oko tjedan dana.”

6. Terrifier, 2016.

“Bez pretjerivanja, trebalo mi je pet pokušaja da ovaj film pogledam do kraja.”

7. Praznici (Holidays), 2016.

“Ovo je antologijski film s kratkim horor pričama koje su vezane za različite praznike, a dio o Danu svetog Patrika toliko me uplašio da sam se rasplakala i sakrila pod pokrivač. Veliki sam fan horora i ne plašim se lako, ali ovaj je pogodio fobiju koju imam i tako stvorio sasvim novu razinu straha.”

8. Vatra na nebu (Fire in the Sky), 1993.

“Ovaj film me gotovo poslao na terapiju. Gledao sam ga neznajući o čemu se radi, a ionako imam iracionalan strah od vanzemaljaca. Umalo sam doživio srčani udar.”

9. Candyman, 1992.

“To je bio prvi horor film koji sam ikad gledao. Gledali smo ga kad smo išli prespavati kod prijatelja, a ja nakon toga uopće nisam spavao. Nitko od nas još mjesecima nije htio gledati u ogledalo.”

10. Susreti s mrtvima (Grave Encounters), 2011.

“Rođakinja ga je preporučila meni i sestri. Tek sam počela gledati horore i obožavala sam ih, ni jedan me nije posebno uplašio. Onda smo ga jedne noći sestra i ja odlučile pogledati. Doslovno sam poskočila nekoliko puta. Toliko nas je izbezumio da se sestra odmah pokupila u svoju sobu i ostavila me samu. Gledala sam crtiće dok nije svanulo. Uspjela sam zaspati tek sljedeći dan dok su mi mama i sestra bile kod kuće.”

Izvor: index.hr

Slični članci

Back to top button