Crna hronika

Ovo je Alma Kadić koju je svirepo usmrtio Eldin Hodžić: Posljednje što je rekla svojoj kćerkici je: „Idi sine, sad će mama“, ali nikada nije došla!

Sutra će na vječni počinak biti ispraćena tragično stradala Alma Kadić koju je u 34- godini usmrtio bivši partner. Iza Alme je ostala 4-godišnja djevojčica, a svakodnevno se pojavljuju stravični detalji o slučaju koji je u nevjerici i šoku ostavio sve one koji su poznavali Almu i njenu porodicu.

Osimnjičenom za ubistvo, Eldinu Hodžiću, određen je jednomjesečni pritvor, a sada se sklapaju kockice i postaje jasnija slika o život, strahu i stalnoj strepnji za sigurnost njene kćerke. Nažalost, sve to je okončano najgorim košmarom po Alminu porodicu, odnosno njenim ubistvom.

Hodžić je prema nezvaničnim informacijama i ranije bio nasilan prema Almi. Dok su živjeli u bračnoj zajednici često ju je fizički maltretirao i odbijao da nađe zaposlenje.

Prema Almi se ponašao agresivno, a kada je postao nasilan prema djetetu odlučila je da ga napusti, ispričao je za “Avaz” izvor blizak istrazi. Naime, postupak za razvod braka je bio u toku, te je u sve bio uključen i Centar za socijalni rad. Hodžić je prema nezvaničnim informacijama imao pravo da viđa dijete utorkom i četvrtkom, kao i svaki drugi vikend.

Majka nesretne žene imala je dozvolu socijalnog radnika da preuzima i predaje dijete da bi se izbjegli Hodžićevi agresivni nastupi prema bivšoj supruzi.

Kobnog dana Hodžić je doveo dijete u Boljakov Potok, a tom prilikom je kćerku prskao iz pištolja za vodu te ju je krenuo napasti, to je vidjela majka žrtve i krenula da ga spriječi, a on ju je napao udarajući je šakama po glavi i tijelu.

Posljednje što je Alma uradila je da je kazala majci da skloni dijete obraćajući se djevojčici riječima: „Idi sine, sad će mama“, ali nikada nije došla!

U tom momentu je došao i Almin otac koji je pokušao da zaštiti suprugu i kćerku, ali je Hodžić izvukao pištolj i uperio ga prema njemu. Kada se otac sklonio, Hodžić je pištolj usmjerio ka Almi vrišteći: „Sad ću te ubiti, j…m ti familiju“. Potom je ispalio hitac u potiljak nesretne žene.

Protiv Hodžića postoji i presuda Općinskog suda u Sarajevu zbog nasilja u porodici. Ovakvi slučajevi su opomena bh. društvu da se nasilje u porodici, a naročito nasilje nad ženama ni po koju cijenu ne smije tolerisati, te da se prema ovakvim osobama kaznena politika mora pooštriti da bi se spriječile tragedije poput ove.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Slični članci

Back to top button