Crna hronika

Sud BiH: Potvrđena optužnica protiv Alise Mutap i ostalih

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnice protiv Alise Mutap, Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba

Informaciju je potvrdio Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

“To što sam najavio, sada se i dogodilo. Nisam vršio nikakav pritisak. A često sam znao kazati, ovo nije pritisak, ovo je vrisak porodice Memić koja se samo bori za istinu i pravdu. Čekamo konačnu odluku suda, a vjerujemo da će se odbrana žaliti. No, sada imamo prvi konkretan rezultat u ovih pet i po godina naše borbe“, kazao je Feraget za portal Radiosarajevo.ba.

Tužitelj Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv, a danas Sud BiH potvrdio:

1. Mutap Zijada, rođenog 1959. godine u Sarajevu
2. Ramić Alise (ranije Mutap), rođene 1996. godine u Njemačkoj,
3. Dupovac Hasana, rođenog 1973. godine u Hadžićima
4. Barić Josipa, rođenog 1963. godine u Sarajevu
5. Ožegović Muamera, rođenog 1981. godine u Foči

Svih pet osoba osumnjičeno je u okviru predmeta “Dženan Memić“.

Istragu je vodilo Tužilaštvo BiH, a optužnicu je potvrdio Sud Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.

Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Slični članci

Back to top button