BiH

Dodik pokrenuo peticiju kojom se odbacuje Inzkov zakon i u kojoj se tvrdi da “nije bilo genocida” (FOTO)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokrenuo je danas i prvi potpisao peticiju kojom se izražava stav o neprihvatanju zakona koji je nametnuo visoki predstavnik, ali kojom se isto tako izražava sraman stav da se, “uz uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije desio genocid”.

Milorad Dodik, kako je rečeno, poziva sve građane Republike Srpske koji to žele da svojim potpisom na ovu peticiju odbiju “da se srpskom narodu i svim građanima RS zabranjuje pravo na slobodu mišljenja, kao i da što masovnijim potpisivanjem ove peticije odbijemo političke manipulacije jednog dijela Zapada koji žele da jedino srpski narod u Evropi bude okarakterisan kao genocidan”, saopćio je njegov savjetnik Radovan Kovačević.

Sramna peticija kojom se ponovo negira genocid (Foto: ATV)
Sramna peticija kojom se ponovo negira genocid (Foto: ATV)

Peticija će biti organizovana širom Republike Srpske.

Kovačević je naglasio da se ne smije zaboraviti da je “Inzko ovaj čin nametanja ovakvog zakona uradio baš na današnji dan, kada je poslije sarajevskog atentata Austrija, iz koje dolazi Inzko, uputila ultimatum Kraljevini Srbiji“.

Podsjetmo da je Valentin Inzko donio zakon o zabrani negiranja genocida i veličanja zločinaca, a da je taj njegov potez pozdravio čitav civilizirani svijet.

Izvor: Klix.ba

Slični članci

Back to top button