BiH

Bh. rediteljica razočarana: “Istjerali su me kao pseto na Panonskim jezerima zbog burkinija”

Bosanskohercegovačka rediteljica Nejra Latić-Hulusić doživjela je jučer neugodnu situaciju, kada joj je na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli zabranjeno kupanje u burkiniju. Prema stavu uprave ovog javnog preduzeća, to je na snazi, kako kažu, iz higijenskih razloga.

Svoje iskustvo vidno razočarana Latić-Hulusić prepričala je široj bh. javnosti putem društvene mreže Facebook, navodeći, između ostalog, da joj je tokom protekle nedjelje službena osoba kompleksa Panonskih jezera u Tuzli naredila izlazak iz vode, jer se kupala u burkiniju.

Kako je dodala, u vodi je bila sa pripadajućim pokrivalom za kosu, koje je, dalje navodi, bez problema koristila u najelitnijim hotelskim bazenima u svijetu.

U svom postu ona je navela i da je prilikom ulaska u kompleks od osoba zaduženih na ulaznoj kapiji također dobila informaciju da je od ove godine dozvoljeno kupanje u burkiniju.

– Eh, taman ja pohvalih Tuzlu, minutu iza mi prilazi službeno lice “Pannonice” Tuzla BiH da izađem iz vode, jer se kupam u burkiniju sa pripadajućim pokrivalom za kosu koje sam bez problema koristila u najelitnijim hotelskim bazenima po svijetu. Iako sam pri kupovini karte i dolasku na jezera pitala tri službene osobe o pravilima, rekli su da je od ove godine kupanje dozvoljeno u burkiniju, prodali mi kartu, danas su me sa pištama koje su ohrabrile skrivene fašistkinje u vodi da komentarišu u lice naglas kako im se “gadi što sam ušla takva zamotana” i “Ne može marama i kupanje” – napisala je Nejra u jednom postu, a onda se oglasila ponovo.

Dodaje:

– Osim što su fašisti, još su i lažovi, a snimci mogu pokazati i koliko ljudi je danas boravilo u kompleksu, koliko se poštuju higijenske mjere, kada se vrši dezinfekcija inventara, zašto se na ulazu ne mjeri temperatura ili ne traži potvrda o vakcinaciji i hiljadu drugih pitanja koje nisam otvorila i prešutjela radi podrške ovom javnom dobru, jer sam ja, što dokazuje moj pohvalni status od jutros, Tuzli i jezerima prišla otvorenog srca, lijepim riječima i izvinjavajući se što postojim, a istjerana pred svojom kćerkom kao leprozno pseto iz vode – navodi,  između ostalog, Latić-Hulusić.

Druga strana

Međutim, to su negirali iz uprave Javnog komunalnog preduzeća “Pannonica”, koji su se oglasili s obzirom na brojne reakcije na javno obraćanje Nejre Latić-Hulusić.

Iz “Pannonice” kažu da na njihovim jezerima nije dozvoljeno kupanje u odjeći ili kupaćoj opremi koja nije u skladu sa propisanom, što je navedeno u izvodu iz pravilnika o kućnom redu o propisanoj opremi za kupanje gostiju, koji je vidno istaknut na sve tri ulazne kapije.

– Taj pravilnik o kućnom redu u ovom obliku egzistira od 2009. godine, pravilo o kupaćoj opremi se primjenjuje od 2003. godine i dobro je poznato svim zaposlenicima “Pannonice”, a posebno zaposlenicima spasilačko-redarske službe i zaposlenicima na prodaji ulaznica, koji daju informacije gostima o kućnom redu, a posebno o kupaćoj opremi koja se može koristiti prilikom boravka na “Pannonici” – naveli su iz uprave kompleksa.

Dalje ističu da je uvođenje mjera propisane odjeće za kupanje isključivo iz higijenskih razloga i zbog činjenice da Panonska jezera nisu protočne prirodne vode, kao i činjenice da je na kompleksu velika koncentracija kupača.

– Postupak redara, koji je zviždanjem pištaljkom upozorio gospođu N. H. da krši pravila kućnog reda, jer je ušla u vodu drugog jezera u kupaćoj opremi koja u potpunosti pokriva tijelo i glavu, standardni je postupak upozorenja na kršenje pravila kućnog reda koji se primjenjuje i u drugim slučajevima – naveli su iz kompleksa, dodavši da se upozorenje kupačima izdaje i u slučajevima korištenja lopti, vodenih pomagala, skakanja u vodu, uznemiravanja drugih gostiju…

Izvor: SB

Slični članci

Back to top button