MagazinShowbiz

Jedan od najboljih igrača Prve lige FBiH napustio fudbal i otišao u srbijanski reality

Jedan od najboljih igrača prve lige FBiH Dino Dizdarević je odlučio prekinuti nogometnu karijeru kako bi otišao učestvovati u srbijanskom realityju Zadruga.

Dizdarević (32) je prošle sezone bio prvo ime tešanjskog TOŠK-a, za koji je postigao devet pogodaka uz pet asistencija u 13 nastupa te je na polusezoni prešao u Simm-Bau. U klubu iz Kosove je nastavio sjajne partije te je do kraja sezone postigao još tri gola uz isto toliko asistencija i na kraju sezone je bio četvrti strijelac lige.

Ovu sezonu je otvorio jednim pogotkom iz tri nastupa, a posljednjeg dana augusta je objavio da završava karijeru.

Dizdarević je u karijeri osim TOŠK-a i Simm-Baua nosio dresove Jedinstva, Sloge Doboj, Žepča, Natrona iz Maglaja, Bosne Visoko te je igrao i u švicarskoj za ekipu Pajde, čiji je vlasnik Ivan Rakitić sa svojom porodicom. Dokaz prijateljstva Rakitića i Dizdarevića je i dres kojim se hrvatski reprezentativac pohvalio na svom instagram profilu.

“Jednostavno me interesuje nešto novo u životu. Nisam mogao ni sanjati da ću ostaviti nogomet i da ću ući u Zadrugu”, rekao je Dizdarević koji je priznao je jedan od razloga i emotivni slom koji je doživio u prethodnom periodu.

Mediji u Srbiji javljaju da će Dizdarević u Zadruzi zarađivati 300 eura sedmično.

Izvor: Blic

Slični članci

Back to top button