MagazinShowbiz

Otac Britney Spears od suda zatražio potpuni prekid starateljstva nad pjevačicom

Borba Britney Spears za okončanje starateljstva po nalogu suda u utorak se neočekivano preokrenula kada je njen otac Jamie Spears podnio zahtjev za prekid angažmana.

Spears je citirao kćerkine molbe na dva odvojena sudska ročišta tokom ljeta u svom zahtjevu za ukidanje 13-godišnjeg starateljstva.

Nedavni događaji vezani za starateljstvo doveli su u pitanje jesu li se okolnosti promijenile do te mjere da razlozi za starateljstvo možda više ne postoje.

“Britney je rekla sudu da želi kontrolu nad svojim životom bez sigurnosnih ograničenja staratelja. Želi biti u mogućnosti donositi odluke o svojoj zdravstvenoj zaštiti, odlučujući kada, gdje i koliko često će se liječiti. Želi kontrolirati novac koji je zaradila od svoje karijere i trošiti ga bez nadzora. Želi biti u mogućnosti da se uda i dobije dijete, ako tako odluči. Ukratko, želi živjeti svoj život onako kako sama odluči, bez ograničenja staratelja ili sudskog postupka”, stoji u izvještaju.

Spears je uvijek iznova ponavljao da želi najbolje za svoju kćer. Ako Britney želi prekinuti starateljstvo i vjeruje da se sama može nositi sa svojim životom, njen otac vjeruje da bi trebala dobiti šansu.

“Ovaj podnesak predstavlja još jednu pravnu pobjedu za Britney Spears – ogromnu – kao i osvetu za gospodina Spearsa. Čini se da gospodin Spears vjeruje da može pokušati izbjeći odgovornost i pravdu”, kazao je Mathew Rosengart, advokat Britney Spears.

Rosengart je dodao da će Britney Spears nastaviti istraživati ​​sve mogućnosti.

Jamie Spears je bio staratelj svoje kćeri od 2009. godine. On je upravljao dijelom njene imovine, nadgledao njena zdravstvena i medicinska pitanja sve dok se nije povukao 2019. godine. Tada je Jodi Montgomery imenovana za privremenog staratelja. Tokom ročišta u julu Britney Spears je rekla da želi podići optužnicu protiv svog oca “zbog zloupotrebe starateljskog prava”.

Izvor: Klix.ba 

Slični članci

Back to top button