BiHVijesti

Branislavu Zeljkoviću određen pritvor, iza rešetaka ostaje mjesec

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebe prilikom javnih nabavki.

I ostalim osumnjičenim određen je pritvor u trajanju od mjesec.

“Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci donio je rješenje kojim je prema osumnjičenima B. Z, S. B, D. D. i S. M. zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili B. Z. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja Krivičnog zakonika Republike Srpske, S. B. i D. D. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba u postupku javne nabavke, a S. M. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju određen pritvor koji može trajati najduže jedan mjesec, a koji pritvor se ima računati počev od časa lišenja slobode”, saopćeno je iz Okružnog suda u Banjoj Luci.

U saopćenju se navodi da pritvor za osumnjičenog B. Z. može trajati najduže do dana 16.10.2021. godine, a ostalim do 15. oktobra.

Podsjetimo, osim Zeljkovića, uhapšeni su vlasnik turističke agencije Travel 4 Fun Saša Marković, direktor firme Promeding Dragan Dubravac i direktor Procontrola Slavko Bojić.

Izvor: klix

Slični članci

Back to top button