Crna hronikaVijesti

Tuzla: Uhapšen državljanin Alžira, tereti se za pokušaj ubistva

Jučer, 5. oktobra, oko 07,40 sati Policijska stanica Zapad je zaprimila prijavu da se u Tuzli, u ulici Husinskih rudara bb, nalazi povrijeđeno NN muško lice.

Na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Zapad koji su na navedenoj lokaciji zatekli NN lice sa vidnim povredama u predjelu abdomena, te je utvrđeno da se radi o T.E., rođen 2000. godine, državljanin Maroka.

Povrijeđeni je sanitetskim vozilom prevezen na UKC Tuzla, gdje su od strane dežurnog ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, te je isti zadržan na daljnjem liječenju. Brzom reakcijom policijskih službenika pronađen je i lišen slobode državljanin Alžira, koji se može dovesti u vezu sa pomenutim događajem.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a uviđaj na licu mjesta izvršili su službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla.

Danas, 06.10.2021.godine H.S., rođen 1997.godine, državljanjin Alžira je, nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo iz člana 166. stav 1. a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona FBiH (ubistvo u pokušaju) – saopšteno je iz PU MUP-a TK.

Izvor: Agencije

Slični članci

Back to top button