BiHVijesti

Dodik prijeti samostalnom RS unutar BiH

– SNSD neskriveno radi da RS vrati ovlašćenja koja ima po Dejtonskom sporazumu, rekao je lider ove stranke Milorad Dodik.

– Promovisali smo program koji se zove “Samostalna RS u okviru dejtonske BiH” – istakao je Dodik na konferenciji za novinare.

Istakao je da će do kraja mjeseca zakazati sjednicu Glavnog odbora SNSD koja će biti održana na Palama.

– U zadnjim danima ovog, ili početkom narednog mjeseca ćemo na sjednici Narodne skupštine RS razmotriti čitav program koji se radi, izrađuje, dotjeruje detaljima koji ide da se odbije antiustavno i antidejtonsko ponašanje. Sudbinsko pitanje za RS je pitanje vraćanja nadležnosti. Odbacujemo mogućnost da se zakonima mijenja Ustav – poručio je on.

Istakao je Ustav BiH ostaje nepromijenjen osim dijela vezanog za Brčko distrikt. Naglasio je da se mora stvoriti neutralni ambijent za političke dogovore.

– Mi ćemo proglasiti ništavnim zakone o Sudu i Tužilaštvu na prostoru RS. Odbacićemo njihove aktivnosti i zabraniti njihove aktivnosti na prostoru RS. To ćemo učiniti i sa SIPA i sa Obavještajnom agencijom – rekao je Dodik.

Dodao je da su protiv sukoba, da su to političke mjere, te dodao da će samo odgovoriti na napade ako RS bude ugrožena.

Istakao je da će biti održana i sjednica Predsjedništva SNSD-a.

– Na dnevnom redu naše sjednice biće i pitanje kršenja nadležnosti RS, što se događa udruženim poduhvatom Bošnjaka i dijela međunarodne zajednice, preko visokog predstavnika do Ustavnog suda BiH – dodao je Dodik.

Izvor: Vijesti.ba

Slični članci

Back to top button