NogometSport

Štoper Lazija skočio na prijatelja iz Intera pa dobio crveni karton i plakao

Jučerašnji veliki derbi Serije A između Lazija i Intera u Rimu (3:1) bio je dosta buran, a najviše pažnje, osim pobjede domaćina, izazvala je situacija neposredno nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Naime, u centru pažnje bili su dojučerašnji saigrači iz rimskog kluba Luiz Felipe (24) i Joaquin Correa (27), koji je proteklog ljeta prešao u Inter.
Felipe je pomislio kako dojučerašnjeg saigrača može oraspoložiti ako mu skoči na ramena i sve je trebalo biti šala Brazilca.

Ipak, argentinski napadač koji je bio neraspoložen zbog poraza to tako nije shvatio i ionako uzavrele strasti su se još više uzburkale.

Correa nije ni vidio ko mu je skočio na leđa pa je ljutito odreagovao, a nije mnogo trebalo da se i ostali uključe u konflikt koji je riješen tako što je Felipeu sudija pokazao crveni karton.

Brazilac se šokirao, pokušavao je sudiji objasniti situaciju, a čak su mu i suze krenule u nevjerici da je od jedne najobičnije šale došao do suspenzije za narednu utakmicu.

Štoperu Lazija ostaje nada da će mu na žalbi disciplinska komisija pregledati kroz prste i otpisati crveni karton kao jedan veliki nesporazum.

Izvor: klix

Slični članci

Back to top button