KošarkaSport

Prvenstvo BiH za košarkaše: Klubovima iz RS ponuđen kompromis, većina odbila

Odigravanjem utakmica prvog kola u subotu je trebala početi nova sezona Prvenstva BiH za košarkaše.

Međutim, zbog poznate krize koja trese domaću košarku, pod velikim je upitnikom bilo koliko će mečeva zaista biti odigrano.

Košarkaški savez Republike Srpske u petak je saopštio da klubovi iz ovog entiteta, kao i službena lica (delegati i sudije), neće učestvovati u zajedničkom takmičenju na nivou Košarkaškog saveza BiH do donošenja odgovarajućih odluka Upravnog odbora KSBiH.

S obzirom da bi se UO trebao sastati tek iduće sedmice, klubovima iz RS je ponuđen svojevrstran kompromis.

“Potpredsjednik Upravnog odbora KSBiH Dalibor Miloš u razgovoru sa predsjednikom KSRS Aleksandrom Đurđevićem predložio je da klubovi iz ovog entiteta jednostavno pošalju zahtjeve za odgodom njihovih utakmica. Zasad smo dobili tek jedan takav zahtjev, što znači da ćemo sve ostale utakmice evidentirati prema propisima – odigrane, ali i one koje se ne budu igrale. Stalno stižu neke najave iz KSRS da su oni za dogovor, a sada se dešava ova situacija. Ne razumijem zbog čega je nekome problem da jednostavno pošalje zahtjev za odgodom utakmice, time se šalje potpuno suprotna poruka”, kaže Amer Čolan, generalni sekretar KSBiH.

Također je dodao da su propisi jasni po pitanju nedolaska na utakmicu, kako ekipa, tako i službenih lica.

Izvor: Sportske

Slični članci

Back to top button