LifestyleVeze i sex

Proživio pakao u Vogošći: ‘Zlostavljali su me svaki dan… Molio sam Allaha, ili me uzmi ili neka ovo prođe’

Dženan Zeničanin Frašto rođen je u Sarajevu, u Vogošći… Svoju životnu priču, tačnije pakao kroz koji je prolazio kao LGBT osoba, ispričao je na svom YouTube kanalu.

Govorio je o svakodnevnom zlostavljanju koje je preživljavao u društvu koje ga nije prihvatalo zbog njegove seksualne orijentacije.

O mučnom odrastanju u Vogošći kaže:

– Svaki su me dan, kada prođem bilo gdje, ismijavali… Govorili su mi čak i da me treba ubiti. I mome bratu su govorili kako bi me ubili. Nikada me niko nije fizički napao, ali ne znam šta je bilo gore – da li to što su me psihički zlostavljali ili da su me fizički napali? Nisam mogao normalno živjeti, da me niko ne proziva čim izađem na ulicu. Ako je mrak i vidim grupu ljudi na ulici, probao sam je zaobići. Ali ako bi me primijetili, nastao bi haos. Molio sam Allaha, ili me uzmi ili neka ovo prođe – ispričao je, između ostalog, u videu Dženan.

Iznio je i detalje vezane za odluku da napusti BiH… Trenutno živi u SAD-u sa svojim mužem Kemalemirom, a zajedno su se odlučili boriti za prava LGBT osoba u BiH.

Poslušajte njegovu priču…

 

Izvor: DEPO PORTAL

About Post Author

Slični članci

Back to top button