Crna hronikaVijesti

Huso je iz nabujale Bosne izvukao djevojčicu: “Bila je to Božija volja, gledao sam nju i vidio svoju kćerku”

Huso Sinanović iz Semizovca u popodnevnim satima pokazao je nevjerovatnu hrabrost. On je danas, vidjevši kao rijeka Bosna nosi njemu nepoznatu djevojčicu, bez puno razmišljanja ušao u hladnu rijeku i promrzlu i iznemoglu djevojčicu izvukao na obalu, gdje joj je ukazana prva pomoć. 

Kako je ispričao u telefonskom razgovoru, sve se odigralo u naselju Svrake.

Vraćajući se sa Čevljanovića, kako priča, vidio je policijsku patrolu i policajce koji su regulisali saobraćaj.

– U tom momentu, kako nailazim, vidim neke ljude kako trče prema policajcima i nešto im objašnjavaju, a na mostu je bilo nekoliko osoba koje su posmatrale. Pogledam i vidim voda nešto nosi, meni se učinilo da je tijelo. Stao sam, izašao iz vozila i govorim ljudima hajde da probamo izvući, spasiti, da vidimo šta je – priča Huso.

Trčao je, kako je kazao nekih 700 metara nizvodno, u međuvremenu shvativši da s radi o djevojčici koja je živa i koju je voda brzo nosila.

– Nisam mogao da joj priđem nikako. Kako je nju voda nosila, ja sam tako trčao. Uzeo sam jednu dužu granu da probam da joj dodam da se uhvati. U jednom momentu sam joj uspio dodati granu, ali ona je bila toliko promrzla da nije mogla da je uhvati. Kako sam dalje nizvodno trčao vidio sam jednu vrbu i potrčao sam prema njoj. Uhvatio sam se za grane i ušao u vodu. Onim drvetom sam je primakao i uspio je uhvatiti za ruku i izvukao sam je na obalu – priča u dahu Huso.

Kako kaže, djevojčica je na sebi imala debelu jaknu, koja se bila sva natopila vodom, koju joj skinuo.

– Tada su dotrčali i policajci odozgo. Neko iz komšiluka je donio deku i umotali smo je dok smo čekali Hitnu pomoć. Ona se pomalo gubila i dolazila sebi, bila je promrzla. Stigla je Hitna pomoć i odvezla je – ispričao je Huso.

Kako kaže, ne zna odakle je djevojčica niti gdje je uopće upala u vodu, samo je čuo kad je policajcima rekla da ima 17 godina.

– Ja se stvarno bojim vode i nisam ni ja neki plivač, ali kad je ostvarila kontakt sa mnom i molila me da joj pomognem, onda sam i ja uskočio u vodu, bez razmišljanja. Iz nekog straha, ne znam. Govorila je: “Molim te, pomozi mi, odnese me”, a ja sam joj govorio da se smiri i da se ne plaši. Sva je bila pomodrila, jer voda je bila mnogo hladna – kaže Huso i dodaje da misli da je sve to bila Božija volja.

– Dragi Allah je htio da se i ja tu zateknem i da to tako bude. Imam i ja kćerku malo mlađu od nje i u jednom trenutku sam imao osjećaj kao da gledam svoje dijete i to mi je najviše dalo snagu, mislim da je to presudilo – zaključuje sagovornik.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo kazali su da se ovaj dramatični događaj odigrao u 14.20 sati.

Djevojčica je pregledana u Hitnoj pomoći i utvrđeno je da nije zadobila povrede, nakon čega je otac došao po nju i odveo je kući, kazali su nam iz policije.

About Post Author

Slični članci

Back to top button