Ponedjeljak, 24 Travanj 2017 22:04

Udružile se kalesijske firme koje zapošljavaju više od 1.000 radnika

U Kalesiji je u nedjelju održana osnivačka skupština Udruženja privrednika Kalesija, koje okuplja nekoliko desetaka firmi s područja ove općine.

Za predsjednika Udruženja izabran je Adnan Lović, vlasnik kompanije Lafat Komerc, koja upošljava više od 300 radnika. Njegova zamjenica bit će Hava Fazlić, vlasnica kompanije Seif.

U Upravnom odboru Udruženja bit će još 11 privrednika: Vildan Ušćuplić (Polo doo), Esad Jakubović (Izazov), Refik Musić (Rile Promet), Mirsad Halilović (Kahrimanović), Suad Pilavdžić (Beki Transport), Adnan Kamerić (Dollar), Jasmin Jahić (Bjeljevac), Nihad Hamzić (HNR), Sadik Fatić (E-Plast), Asmir Mešanović (Antalya), Vildana Ušćuplić-Ramović (Polo Grupacija).

Za predsjednika Skupštine Udruženja izabran je Fadil Husić, a za sekretera i portparola Elvir Huremović.

Udruženje okuplja kompanije koje zajedno upošljavaju više od 1.000 radnika.

Posebno je naglašeno da je Udruženje nestranačko, te da će njegovi ciljevi biti stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja, međusobna saradnja firmi-članica, saradnja sa sličnim udruženjima u okruženju, kao i zajedničko djelovanje prema svim nivoima vlasti kako bi se obezbijedila efikasnija zakonska rješenja u oblasti privrede.

Udruženje će, također, pružati stručnu i svaku drugu vrstu podrške novootvorenim firmama, te poticati razvijanje poduzetničkog duha kod mladih.

Članice Udruženje danas su dale punu podršku akciji kupovine mamografa u Domu zdravlja Kalesija, koju je inicirala Vildana Ušćuplić iz Polo Grupacije.

Udruženje privrednika Kalesija šalje i poruku podrške kompaniji Bingo Tuzla, čiji je objekat u Mostaru sinoć izgorio u požaru, te poziva sve građane Kalesije, ali i cijele BiH da kupuju domaće proizvode i time podrže domaće kompanije, saopćeno je iz Udruženja.

Izvor: BiznisInfo 

Preporučujemo:

BiH prijednjači u kampanji 'Bez GMO'

Fehim Murić iz Cazina: Ne dam maline po marku, radije ih narodu halalim

Poljoprivrednici u problemu: Nema radnika ni za 1.000 KM