Nedjelja, 26 Ožujak 2017 19:58

Firma iz Srebrenika osvaja tržište EU i želi zaposliti 500 ljudi

Kompanija “Aksemont” iz Srebrenika jedna je od najuspješnijih firmi u ovoj opštini i planira proširiti kapacitete. Firma se bavi metalskom industrijom i zapošljava više od 100 ljudi, a planira taj broj povećati za čak pet puta.

S obzirom na činjenicu da je “Aksemont” izvozno orijentisana firma i da nema problema s plasmanom, glavnu prepreku daljnjoj ekspanziji predstavlja problem osiguravanja lokacije za proširenje proizvodnih hala.

– Naš je plan da iz srednjeg prerastemo u veliko preduzeće koje će zapošljavati više od 500 ljudi. Zbog toga nam je prioritet daljnje proširenje pogona. Potražnja za našim proizvodima takva je da proizvodnju možemo povećati i za deset puta. Ali, neophodno je prvo osigurati lokaciju, a onda krenuti u investicijske projekte, istakao je Kemal Alatić, vlasnik firme, prilikom susreta s premijerom TK Begom Gutićem.

Ova kompanija počela je s radom prije deset godina s pet radnika, a zahvaljujući viziji vlasnika, za relativno kratko vrijeme stasala je u jednu od najuspješnijih firmi na području općine sa 107 zaposlenih.

Posjeduju sve certifikate u oblasti metalske industrije, a zahvaljujući vrijednim i stručnim majstorima i inžinjerima, blizu trećinu proizvodnje plasiraju na zahtjevno tržište EU.

Uspješno se bave izradom metalnih konstrukcija, montažom industrijske opreme, izradom i montažom opreme za termoelektrane, izradom velikih posuda pod pritiskom i bez pritiska…

Izvor: BiznisInfo

Preporučujemo:

Došli kao izbjeglice: Prijedorčanin i Sarajlija prvi ljudi Forda u Austriji

Švicarska kompanija traži radnike u BiH

Švicarska kompanija traži radnike u BiH