Srijeda, 19 Travanj 2017 00:00

Napitak koji tjera opasne masnoće nakon prejedanja

Holesterol je najpoznatija masnoća u organizmu i prisutan je u svakoj živoj stanici. Razlikujemo dobri HDL holesterol od LDL lošeg holesterola čija povećana razina u krvi uzrokuje moguće bolesti srca i krvnih žila. Prijetećoj masnoći moguće se suprostaviti uz pomoć pametnog odabira namirnica.

Grejp je apsolutni pobjednik kada je riječ o borbi s lošim holesterolom jer osim visoke razine vitamina C sadrži i pektin koji u kombinaciji s vitaminom snižana holesterol i štite krvne žile od začepljenja.

"'Grejp osim visoke razine vitamina C sadrži i pektin, topljiva vlakna koja snižavaju holesterol'"

U stopu ga prati celer. Dvije stabljike ovog povrće dnevno su dovoljne da se nivo holestreola smanji za čak pet puta. Pri tomu je najbitnija njegova uloga u povećanju izlučivanja žučne kiseline čime se uklanjaju i loše masnoće.

 

Sastojci:
- 1 grejp
- 2 stabljike celera
- vezica peršina
- ¼ limuna
- 3 ploške đumbira

Priprema
Sve sastojke ubacite u blender i miješajte dok ne dobijete gusti sok i barem jednom dnevno popijte čašu ovog svježeg napitka koji će regulirati masnoće u organizmu.

Savjet: Pripremljeni svježi sok najbolje je konzumirati prije ručka što ostavlja dovoljno vremena da tijelo apsorbira sve sastojke i aktivira njihovo djelovanje. Međutim, možete ga popiti i nakon obroka.

Izvor: Zadovoljna.hr