Ponedjeljak, 05 Lipanj 2017 19:49

Ljubav iza brave: Krijumčarka kokaina i bosanski gangster zaljubili se "preko ušiju" u zatvoru

Michaelle McCollum, bivši model, osuđena na zatvorsku kaznu u Peruu zbog krijumčarenja kokaina, u vezi je sa gangsterom bh. porijekla Anthonyjem "Javierom" Hamidovićem, koji se dovodi u vezu sa jednom od najvećih gangsterskih grupa u Evropi osumnjičenih za krijumčarenje ljudi i eksploataciju djece radi džeparenja i prosjačenja.

 

Michaella McCollum     FOTO: DAILY EXPRESS
Michaella McCollum FOTO: DAILY EXPRESS

 

Ova 24-godišnja švercerka kokaina Hamidovića je upoznala za vrijeme služenja kazne u zloglasnom peruanskom zatvoru Ancon.

Njihov tajni odnos nastavljen je i nakon što je plavuša napustila Limu i otišla u Irsku, piše Herald.

Kako navodi ovaj irski portal, par je planirao vjenčanje, nakon što Hamidović izdrži zatvorsku kaznu krajem ove godine.

Međutim, planove bi im mogla osujetiti bh. policija, koja želi ispitati Hamidovića u vezi sa istragom krijumčarenja, nakon što je sedam članova njegove porodice uhapšeno u velikoj akciji SIPA-e kodnog naziva "CD".

Grupi, kojoj između ostalih, pripadaju njegov otac i dva brata, na teret je stavljeno da su djevojke iz BiH vodili u Francusku, gdje su ih primoravali da za njih džepare i na taj način zaradili više od dva miliona eura. Prilikom njihovog hapšenja u Zenici je pronađen veliki broj djece nepoznatog identiteta i staratelja.

Imali su razgranatu mrežu džeparoša širom Evrope, a istražne agencije vjeruju da je u posljednjih 10 godina pod njihovom kontrolom bilo više od 500 maloljetnika, uglavnom Roma s prostora bivše Jugoslavije. Te frapantne podatke su tokom suđenja Fehimu Hamidoviću u završnim riječima iznijeli tužioci u Francuskoj, koji su rukovodili istragom protiv zloglasnog klana Hamidović. Osim u Francuskoj, klan je svoje ogranke imao u Austriji, Italiji, Belgiji i Španiji, što potvrđuju deseci racija, ali i presuda u tim zemljama.

Anthony Hamidović izbjegao je hapšenje, samo zato jer je već bio iza rešetaka.

Boravio je u zatvoru u Peruu, gdje se krišom sastajao sa McCollum, koja je uhvaćena u pokušaju krijumčarenja više od 1,7 miliona eura vrijednog kokaina na aerodromu u Limi.

Njihov neimenovani prijatelj izjavio je "da se par zaljubio preko ušiju", te da su krišom dolazili jedno drugom u ćeliju, nakon što je Hamidović prebačen u manje osigurani dio zatvora, gdje je lakše muškim i ženskim kriminalcima da se miješaju.

Nakon izlaska iz zatvora, bivša manekenka je nastavila redovno posjećivati Hamidovića u zatvoru, a na slici koja je objavljena vidi se kako ga ljubi u obraz na zatvorskom krevetu.

Izvor: Faktor.ba