Ponedjeljak, 06 Ožujak 2017 14:22

Stavite štipaljku na uho i držite jednu minutu - dogodit će se čudo

Štipaljke mogu imati daleko važniju ulogu u vašem životu od pukog držanja rublja. Ako je stavite na određeni dio uha, osjetit ćete veliko olakšanje...

Radi se o refleksologiji, a štipaljka će vam pomoći da određenu tačku na uhu ne morate pritiskati prstima. Na ušima postoji šest važnih tačaka, a svaka je usmjerena prema određenom dijelu tijela. Refleksologinja Helen Chin Lui kaže kako je uho bogato živčanim završecima i u više navrata se spaja s centralnim živčanim sustavom.

1. Najviši dio uha ima izravnu vezu s leđima i ramenima. Pritisnite to mjesto u trajanju od jedne minute svaki dan i napetost u tim dijelovima tijela će popustiti.

2. Ta tačka je povezana s vašim organima pa ako unutar tijela osjetite neku nelagodu ili ste postali previše osjetljivi na nešto, stavite štipaljku na tačku 2 - osjetit ćete olakšanje.

3. Imate li problema sa zglobovima, napravite pritisak na ovu tačku. To će smanjiti bol i ukočenost u zglobovima i brzo će vam biti lakše.

4. Ovaj dio uha povezan je sa sinusima i grlom pa ako imate problema, pritisnite tu tačku. To pomaže i kada ne možete spavati jer vam je nos začepljen.

5. Tačka iznad ušne resice povezana je s probavom. Ako kvačicu stavite na to mjesto, to će smanjiti bolove u trbuhu i poboljšati rad probave. Također, služi i kao prevencija pojave tegoba u tom dijelu tijela.

6. Ušne resice povezane su s glavom i srcem. Pritisak na ovaj dio doprinosi zdravlju srca, ali i olakšava tegobe kod glavobolje, migrene... prenosi 24sata.

VIDEO

Ilustracija/Shereby - Stavite štipaljku na uho i držite 1 minutu - dogodit će se čudo

 

 

 

Izvor: Radiosarajevo.ba 

Preporučujemo:

Stres – poljubac smrti

Biohemičar prof. dr Zoran Vujčić o zdravoj ishrani, o kozmetici, vakcinaciji djece, raznim prodavcim

Oprez: Jasni znakovi da vam tijelo ‘puca’ od stresa