Subota, 18 Ožujak 2017 20:27

Tužio je: Kći mora vratiti ocu 48.000 maraka jer nije diplomirala na vrijeme

Jedan otac tužio je svoju kćer, jer mu je bilo dosta plaćanja njezine školarine, zahtijevajući da mu se vrati uloženi novac.

Neimenovana djevojka studirala je arhitekturu na Univerzitetu u Beču, a otac je ocijenio da je njeno studiranje predugo trajalo, piše Euronews. Zbog toga je podigao tužbu, zahtijevajući da mu vrati 24.000 eura uložnih u njeno školovanje.

Nesuđena arhitektica studirala je 13, dok u prosjeku studiranje tog fakulteta traje osam semestara. Budući da niži sudovi nisu presudili u njegovu korist, frustrirani otac podnio je žalbu Vrhovnom sudu.

Taj sud je odlučio da je otac doista u pravu, zaključujući da je bio obavezan platiti samo deset od ukupno 13 semestra koliko je njegova kći studirala. Pored 24.000 eura, ona će morati izdvojiti i 8.000 eura za sudske troškove.

Iako ovo može izgledati kao neobično, Euronews prenosi da to nije izolirani slučaj. Advokatski ured koji je zastupao oca, u posljednje dvije godine je radio na šest sličnih tužbi. Sudovi su u presudama naveli da "studenti koji ovise o finansijskoj pomoći roditelja moraju ozbiljno i posvećeno pristupiti studiranju".

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Mama pjevala bebi: Njena reakcija je nešto najslađe što ćete vidjeti danas! (VIDEO)

Savjeti: Mudar trik kojim je tata od mene napravio ljubitelja knjiga sa osam godina

Kad roditelj nesvjesno uništava dijete: 10 poteza koji ostavljaju teške posljedice na psihu!