Srijeda, 13 Srpanj 2016 15:28

Crna pantera Naomi Campbell 30 godina na modnim pistama

Ove godine britanski supermodel Naomi Campbell proslavlja 30. godina blistave i uspješne karijere na samom vrhu svijeta mode. Godina 2016. je važna za Naomi jer je nakon sedam godina objavljena njena prva knjiga.
"Ne razmišljam o godinama, jednostavno radim. Pokušavam odraditi sve na vrijeme i ostati pozitivna i entuzijastična kada su u pitanje moje obaveze", izjavila je Campbell za CNN Style.

Knjiga u dva toma donosi neke od kultnih fotografija Campbell, poznate i kao Crna pantera, koje su snimili Jean Paul Goude, Mario Testino i mnogi drugi poznati fotografi. Pored fotografija, tu su i dirljive poruke njenih kolega koje su je gledale kako evoluira u pravu modnu ikonu.
"Naomi me uzela pod svoje kada sam tek počela. U ovih 20 godina otkako smo se upoznale postale smo veoma bliske, gotovo kao porodica", citat je manekenke Kate Moss u Naominoj knjizi.
"Radite ono što volite, bez obzira koji to posao bio, obavljajte ga vješto, sa strašću i entuzijazmom. To je način na koji ja pristupam svome poslu", dodala je za kraj.

Izvor: Klix