Ponedjeljak, 22 Svibanj 2017 12:19

Bez poštovanja i lijepih manira: Trump ponovo ponizio Melaniju pred cijelim svijetom

Predsjednik SAD-a Donald Trump, manjak poštovanja i lijepih manira ponovo je prikazao jučer tokom prve zvanične posjete van Amerike. Na aerodromu u Rijadu Trump je uradio identičnu stvar kao na inauguraciji 20. januara.

Izlazeći iz predsjedničkog aviona, Trump je mahnuo prisutnima i sišao niz stepenice da se pozdravi s domaćinima. Melanija je ostala u drugom planu, iza njegovih, ali i iza leđa njihovih domaćina.

Trump je i ranije, bez mnogo razmišljanja izašao iz automobila i okrenuo leđa svojoj supruzi da bi potrčao da se pozdravi s Barackom Obamom. Melanija je izašla iz automobila sama, noseći u rukama poklon za Michel Obamu.

Dok se njen suprug pozdravljao s odlazećim predsjedničkim parom, nova prva dama stajala je iz njegovih leđa s plavom Tiffany kutijicom u rukama i čekala da se njen suprug pomjeri ili bar primijeti da je prisutna.
 
Dok se jedna tradicija očigledno nastavlja, druga se ruši. Mimo pravila kojih se većina gošći sa zapada pridržava prilikom zvaničnih posjeta Saudijskoj Arabiji, Melanija nije nosila maramu. Čak ni haljinu, već crni kombinezon sa zlatnim kaišom.
 
Izvor: Radiosarajevo.ba 

Preporučujemo:

Edo Maajka preko Facebooka traži da posudi Ladu Nivu

Kakav je život zapravo vodio Bogoljub Mitić Đoša

Preminuo poznati srpski glumac Bogoljub Mitić Đoša