Petak, 02 Lipanj 2017 21:19

Slavni komičar na sudu: Jim Carrey optužen da je skrivio samoubistvo djevojke

Majka irske vizažistice Cathrione White, koja se predozirala lijekovima protiv bolova prije godinu i po, tužila je glumca Jima Carreyja (55), koji je bio u vezi sa Cathrionom.

Brigid Sweetman smatra da je Carrey krivac za samoubistvo njene kćerke jer joj je, kako tvrdi u tužbi, dao lijekove koji se mogu nabaviti samo na recept, i to pod aliasom "Arthur King".

Carrey i Cathriona bili su u vezi, ali su prekinuli prije njene smrti. Osim njene majke, tužbi se pridružio i Cathrionin bivši suprug Mark Burton.

Carrey je tražio da se tužba odbaci, ali sutkinja u Los Angelesu zakazala je suđenje za april 2018. godine.

- Gospodin Carrey jako je volio Cathrionu White i ovo suđenje će za njega biti iznimno teško i bolno - pokušao je glumčev advokat uvjeriti sutkinju, no nije mu uspjelo.

- On nije tipičan diler koji vozi tablete u svom kombiju, ali mislimo da imamo dovoljno da ga se kazni za ono što je učinio - rekao je advokat koji zastupa Cathrioninu majku i bivšeg supruga.

Cathriona je popila lijekove Ambien, Propranolol i Percocet, a ostavila je i dva pisma, oba naslovljena na Carreyja. Napisala mu je da ga voli i da joj je žao zbog svega.

- Ja jednostavno nisam za ovaj svijet - napisala je.

Imala je 30 godina.

Izvor: Agencije

Preporučujemo:

Edo Maajka preko Facebooka traži da posudi Ladu Nivu

Kakav je život zapravo vodio Bogoljub Mitić Đoša

Preminuo poznati srpski glumac Bogoljub Mitić Đoša