Ponedjeljak, 04 Srpanj 2016 18:32

U Cinema Cityju tri nova filma: "Crni dan u Parizu"

U Cinema Cityju tri nova filma: "Crni dan u Parizu", "Traže se pratilje za vjenčanje" i "Legenda o Tarzanu 3D"

Od 07. jula na repertoar Cinema Cityja dolaze tri nova filmska naslova: "Crni dan u Parizu", "Traže se pratilje za vjenčanje" i "Legenda o Tarzanu 3D".

"Crni dan u Parizu" (Bastille day) je akcija reditelja Jamesa Watkinsa, a u glavnim ulogama su Idris Elba, Richard Madden i Kelly Reilly.

Michael Mason (Madden) je lopov koji se nađe na listi CIA-e kad ukrade torbu koja sadrži više od novčanika. Sean Briar (Elba), agent na slučaju, ubrzo shvati da je Michael samo pijun u mnogo većoj igri i ujedno važna karika u rješavanju urote velikih razmjera. Njegov do tada najbolji plijen postaje temelj policijske istrage, a Sean, protivno naredbi, regrutira Michaela, te obojica, tokom 24- satne potjere postaju mete izvora korupcije. Primorani su osloniti se jedan na drugog kako bi razotkrili i pobijedili zajedničkog neprijatelja.

"Traže se pratilje za vjenčanje" (Mike and Dave need wedding dates) je komedija reditelja Jakea Szymanskia, dok glavne uloge u filmu tumače Anna Kendrick, Zac Efron, Aubrey Plaza.

Dva teška partijanera, braća Mike i Dave često unište porodična okupljanja svojim neobuzdanim ponašanjem. Kako bi ih spriječili da unište sestrino vjenčanje na Havajima, njihovi roditelji zatraže od njih da na vjenčanje povedu pratnje. Tražeći izlaz iz novonastale situacije, braća stavljaju na internet oglas koji postane medijska senzacija, a priliku za odličnim provodom na Havajima ne žele propustiti djevojke Alice i Tatiana. Ovaj ženski duo nadmudrit će dečke, a cijelo će vjenčanje polako izmicati kontroli.

"Legenda o Tarzanu 3D" (The Legend of Tarzan) je akciona avantura redatelja Davida Yatesa, a glavne uloge u filmu tumče Alexander Skarsgard, Margot Robbie, Samuel L. Jackson.

Prošlo je mnogo godina otkako je Lord Greystoke, nekada poznat kao Tarzan, napustio afričku džunglu. Greystoke već duže vrijeme živi u civilizaciji sa svojom suprugom Jane. Kada dobije poziv da se vrati u Kongo kao trgovački izaslanik, ponovno se ujedinjuje sa starim prijateljima. Avantura počinje u trenutku kada shvati da je samo obični pijun u smrtonosnoj igri pohlepe i osvete koju je osmislio belgijski kapetan Leon Rom.

Izvor: Klix