Utorak, 28 Veljača 2017 14:23

Karnevali u Njemačkoj, pogledajte što su radili Trumpu

Nijemci itekako njeguju brutalnu tradiciju narodnih maškara, što se ove godine vidjelo u Kölnu, posebno u Düsseldorfu, te u nizu drugih gradova u kojima je tema karnevala bio Donald Trump.

U Düsseldorfu je američki predsjednik tako bio u klubu sve samih desničara iz EU-a, u raznim situacijama, a jedna od izloženih skulptura u karnevalskoj procesiji prikazala je Trumpa kako siluje Kip slobode. Naravno, zgrčenog lica u ekstazi kakvu bi već takva imaginarna situacija iziskivala.

Na drugom je podiju bio prikazan kao lovac koji Vladimiru Putinu donosi kao ulov Hillary Clinton, pritom je za sobom povlačeći za kosu. Na jednom daljnjem, pod naslovom "smeđe je novo blond", u društvu je Marine LePen iz francuskog ekstremno desnog Nacionalnog fronta, potom Geerta Wildersa neslavnog kao najpoznatiji rasist i ksenofob iz Nizozemske, te samog Adolfa Hitlera glavom i bradom.

U nizu urnebesnog iživljavanja nad likom i djelo Donalda Trumpa, isticala su se i kola sa statuom koja je prikazivala Kip slobode s natpisom "Otpor" na prsima kako u jednoj ruci drži odrezanu glavu američkog predsjednika. Ako je tko i sumnjao, pritom imajući na licu vedar osmijeh "od uha do uha".

U Düsseldorfu je nastupilo ukupno 5000 sudionika u čak 72 vozila. "Peto godišnje doba" u tom njemačkom gradu organizirano se slavi još od 1833. godine, neki tvrde čak od 1825.

Izvor: express.hr

Preporučujemo:

Najgora ideja godine? Dječak od balkona napravio bazen

Rezultati studije: Korisnici kanabisa su uspješniji i zadovoljniji

Priča o Lisi - kćerki Stiva Džobsa koju nije htio da prizna