Subota, 22 Travanj 2017 19:31

Bh. ragbijaši u Zenici razbili Srbiju

Seniorska ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je, u okviru Evropskog ragbi prvenstva ''Grupa 2 - jug", savladala reprezentaciju Srbije rezultatom 21:10, poluvrijeme 6:5.

Poene za BiH postigli su Subašić 11, Oruč i Glavaš po pet, a za reprezentaciju Srbije Hadžić i Nedeljković po pet poena. 

Oko hiljadu gledalaca na stadionu Kamberovića polje vidjelo je odličnu i borbenu igru obje ekipe, u kojoj su Zmajevi dominirali kolektivnom igrom.

Utakmica je bila od značaja za ragbijaše Bosne i Hercegovine, jer bi pobjeda u ovom susretu mogla da omogući plasman u višu grupu Evropskog prvenstva. U kombinacijama za prvaka grupe su selekcija Slovenije, koju su bh. ragbijaši pobijedili prošle subote, ali i reprezentacija Austrije, koja danas igra sa Slovenijom i u posljednjim kolu gostuje u Beogradu.

Na prvenstvenoj tabeli "Grupe 2 - jug" trenutno je na čelu reprezentacija Bosne i Hercegovine sa 13 bodova, Slovenija je druga sa deset, Austrija treća sa osam, Srbija je na četvrtom mjestu sa četiri boda i Turska je peta bez bodova.

Izvor: Faktor.ba