Četvrtak, 27 Travanj 2017 16:11

Zlatan Ibrahimović odbio Manchester United

Zlatan Ibrahimović zbog povrede je završio sezonu, a vjerovatno i svoju epizodu u Manchester Unitedu.

Šveđaninu na kraju sezone istječe ugovor sa Crvenim đavolima, a po svemu sudeći neće ga produžiti. Potvrđuju to i informacije iz Engleske.

Kako pišu mediji na Otoku, sjajni napadač odbio je da mu Manchester United isplati 13 miliona funti, iako zbog povrede neće moći igrati.

Prema pisanjima engleskog The Suna, trener Uniteda Jose Mourinho je saopćio Ibrahimoviću da želi aktivirati dodatnu godinu njegovog ugovora uprkos teškoj povredi.

Ipak, Zlatan ne vjeruje da bi bilo uredu prihvatiti takvu gestu, s obzirom na to da neće biti u mogućnosti da igra. Ovakav stav iskusnog napadača vjerovatno znači da je spreman završiti svoju epizodu na Old Traffordu.

Ibrahimović će, nakon povrede koljena, van terena provesti najmanje devet mjeseci, tako da neće moći igrati do naredne godine.

Nakon odlične prve sezone, u Manchesteru su odlučili prihvatiti Mourinhov prijedlog o aktivaciji ove klauzule, međutim, kako stvari stoje, Ibrahimović ipak neće prihvatiti ovo produženje. Po svemu sudeći Ibrahimović će nakon oporavka karijeru nastaviti u američkom MLS-u.  

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Zidane složio sve kockice: Ovako će Real izgledati sljedeće sezone

Kolašinac imao zanimljiv zahtjev po dolasku u Arsenal

Pogledajte kako bi izgledala reprezentacija BiH da za nju igraju svi koji su imali pravo!