Petak, 28 Travanj 2017 00:11

Real Madrid prvi put javno razotkrio "izdaju" svojih navijača

Real Madrid je u saradnji s policijom oduzeo 357 članskih navijačkih iskaznica zbog njihove preprodaje za utakmicu s Barcelonom, a uoči El Clasica već je bio otvorio istragu protiv 1.450 vlasnika godišnjih ulaznica, saopćio je Kraljevski klub.

"U cilju suzbijanja nedozvoljenog korištenja godišnjih iskaznica, što rade neki članovi, Real Madrid je u saradnji s državnim snagama sigurnosti u nedjelju detektirao 357 osoba kojima je oduzeta iskaznica. I prije odigravanja posljednje prvenstvene utakmice na Santiago Bernabeu disciplinska komisija Real Madrida je bila otvorila postupak nad 1.450 članova, jer su prodavali svoje iskaznice", stoji u saopćenju.

Podsjetimo, u nedjelju je nakon Messijevog gola u zadnjim sekundama primijećen neuobičajeno velik broj navijača Barcelone, koji su slavili pobjedu od 3:2 na različitim mjestima prodanima uoči početka sezone.

"Bilo je puno stranaca na utakmici, Arapa koji su plaćali pravo bogatstvo da uđu. Neki članovi su tražili od 500 do 1000 eura. U toj jednoj utakmici protiv Barce nadoknadi se puni iznos cijene plaćene za godišnju iskaznicu", otkrivaju razni izvori.

Inače, ovo je prva javno obznanjena masovna akcija protiv preprodavača, koja je pokrenuta u posljednjih nekoliko godina.

Izvor: Klix.ba 

Preporučujemo:

Zidane složio sve kockice: Ovako će Real izgledati sljedeće sezone

Kolašinac imao zanimljiv zahtjev po dolasku u Arsenal

Pogledajte kako bi izgledala reprezentacija BiH da za nju igraju svi koji su imali pravo!