Nedjelja, 30 Travanj 2017 17:13

Malkočević odabrao 18 igrača za EURO: Spremni smo za prvu utakmicu

Nogometna ‘U-17’ reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra putuje za Hrvatsku, a selektor Sakib Malkočević je nakon završenih priprema odabrao 18 igrača koji će predstavljati BiH na evropskom prvenstvu.

 

Na spisku su: Jasmin Kršić, Matej Perković, Dobrica Tegeltija, Jusuf Gazibegović, Armin Imamović, Enio Zilić, Emir Sejdović, Rijad Sadiku, Eldin Omerović, Dino-Samuel Kurbegović, Stefan Santrač, Đani Salčin, Domagoj Marušić, Milan Šikanjić, Nemanja Vještica, Milan Savić, Elvis Mehanović i Marko Brkić.

Malkočević ističe da je ekipa spremna za veliko takmičenje.

– Pripremni period u Zenici je završen. Do utakmice s Njemačkom ćemo obaviti još tri treninga. Odlučili smo da na EP povedemo 18 igrača koji su dobili poziv za elitni krug kvalifikacija. Momci koji su bili na pripremama, a nisu na spisku za Euro, također imaju zasluge za dobre rezultate kadetske reprezentacije i nisu slučajno bili tu. Spremni ćemo dočekati prvu utakmicu – naglasio je Malkočević.

Reprezentativci danas imaju slobodan dan, a sutra ujutro polaze za Opatiju, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH (NSBiH).

Izvor: FENA 

Preporučujemo:

Zidane složio sve kockice: Ovako će Real izgledati sljedeće sezone

Kolašinac imao zanimljiv zahtjev po dolasku u Arsenal

Pogledajte kako bi izgledala reprezentacija BiH da za nju igraju svi koji su imali pravo!