Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 12:59

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SPORTSKI SVIJET: Razlaz sa kompletnim stručnim štabom, kumom i trenerom koji su ga stvorili!

Po završetku Mastersa u Monte Carlu Novak Đoković je donio tešku odluku – raskinuo je višegodišnju saradnju sa trenerom Marijanom Vajdom, čovjkom koji ga je stvorio, kondicionim trenerom Gebhardom Fil Gritschom i fizioterapeutom Miljanom Amanovićem, koji mu je kum.


Do razlaza je došlo nakon detaljnih analiza postignutih rezultata u prethodnom periodu, kao i privatnih planova svakog člana tima. Zaključak je bio da su promjene neophodne kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi.

- Beskrajno hvala Marjanu, Džidžiju i Miljanu, na deceniji prijateljstva, požrtvovanosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njihove podrške ne bih ostvario ovako velike rezultate u tenisu. Svestan sam da su živeli za mene i da su sve podređivali mojim uspesima i ostvarenju mojih snova. Bili su moja snaga i davali su mi uvek vetar u leđa.

Nije ovo bila laka odluka, ali zajedno smo osetili da nam je potrebna promena. Veoma sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tokom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumevanju. Oni su moja porodica i to se nikad neće promeniti - kaže Novak Đoković.

 

Đoković vjeruje da će promjena doprinijeti njegovim boljim rezultatima.

- Želim da nastavim da podižem nivo svoje igre i snage i to je proces koji traje. Stvarno uživam u tenisu. Imam osećaj kao da počinjem sve iz početka i sviđa mi se ovaj izazov. Lovac sam i jedan od mojih najvećih ciljeva je da se ponovo vratim u pobedničku formu.

- Osećam da je ovo novo poglavlje u mom životu. Moja karijera je uvek išla uzlaznom putanjom, a sada doživljavam kako je to kada vas put odvede u drugom pravcu. Želim da pronađem način da se vratim na sam vrh jači i otporniji nego pre. Veoma sam uveren da ću u tome uspeti, iako je reč o procesu koji ne može da se desi preko noći. Zato mi je potrebno i vreme da pronađem pravu osobu u timu sa kojom ću moći da se povežem na profesionalnom nivou. Toliko sam dugo u tenisu da mogu samostalno da sprovodim dnevne rutine, i ne želim da žurim sa odlukama. Plan je da na narednim takmičenjima putujem uz podršku svoje porodice i menadžera. Obavestiću javnost o detaljima kada pronađem pravu osobu za tim, ali za sada bih želeo samo da se svima vama zahvalim na podršci i na razumevanju - jasan je Đoković.

 

Slovački stručnjak se zahvalio Novaku na divnoj saradnji.

 

- Vrijeme provedeno sa Novakom je jedan život. Bili smo dio velikih uspjeha, živjeli i disali za iste ciljeve. Pružio sam sve što sam znao kao trener i ponosan sam na naše rezultate. Stigli smo do momenta kada smo shvatili da je potrebna nova energija u timu. Novak može još da ide naprijed, i siguran sam da hoće. Uvjeren sam da će ostati u samom vrhu tenisa još dugo i da će pružiti nove pobjede i nove radosti njegovim fanovima i svim istinskim ljubiteljima tenisa. I dalje ćemo se konsultovati , viđati, družiti, jer mi smo ipak porodica - rekao je Vajda.

Izvor: Slobodna Bosna 

Preporučujemo:

Nakon velike borbe Džumhur u polufinalu

BANKROTIRAO PROSLAVLJENI TENISER: Becker je na tenisu zaradio 57 miliona eura, danas nema ni prebije

Nakon debakla: Je li Đoković nagovijestio da napušta tenis?