Ponedjeljak, 15 Svibanj 2017 23:57

Određena prodajna mjesta i cijene ulaznica za meč između BiH i Grčke

Polazeći od izuzetne važnosti kvalifikacione utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, koju bh. reprezentacija igra protiv Grčke na stadionu Bilino Polje u Zenici 9. juna s početkom u 20:45 sati, definisane su posebne organizacione i sigurnosne mjere sa aktivnostima koje posebno akcentiraju plan prodaje i distribucije ulaznica.

Za ovu vrlo važnu utakmicu vlada ogromno interesovanje navijača i navijačkih grupa, koji bi svojim prisustvom željeli dati puni doprinos u postizanju jedinog cilja, pobjede Zmajeva.

NSBiH zaprimio je veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za ovu utakmicu i već sada je izvjesno da će kapacitet stadiona Bilino polje biti nedovoljan da primi sve zainteresovane navijače.

Zbog ograničenog kapaciteta stadiona u Zenici, kao i ustanovljenih sigurnosnih procedura bit će štampano 10.580 ulaznica za prodaju, a utvrđene cijene su: 40 KM (tribina Zapad), 30 KM (tribina Istok), 20 KM (tribine Sjever i Jug).

U skladu sa napravljenim relevantnim analizama i sačinjenim sigurnosnim procjenama, a prema odgovarajućim standardima FIFA-e i UEFA-e i zaključcima nadležnih organa NS BiH, prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu bit će izvršena na slijedeći način:

1. Prodaja 5.465 ulaznica putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije „Centrotours“

Shodno definisanim pravilima, a u cilju sprječavanja manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, definisani su slijedeći principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

- Jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica,
- Kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta (lična karta, pasoš) neće biti dozvoljena,
- Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom mjestu,
- Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotoursa“ i njihovih partnerskih agencija u cijeloj BiH, a prema spisku koji će biti blagovremeno objavljen putem oficijelne web stranice Saveza (nfsbih.ba) i sredstava informisanja,
- NSBiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima,
- Prodaja ulaznica počinje u ponedjeljak, 29. maja u 9 sati.

2. Neposredna prodaja 4.500 ulaznica rezervisana je za potrebe, u skladu sa brojem ulaznica određenim Pravilnikom koji je usvojio Izvršni odbor NS BiH, sljedećih kategorija:

- Igrači „A“ reprezentacije
- Stručni štab „A“ reprezentacije
- Organizovane i registrovane navijačke grupe reprezentacija BiH
- Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija
- Kantonalni i područni savezi, putem entitetskih saveza
- Klubovi Premijer lige BiH
- Članovi organa i tijela NSBiH
- Zaslužni nogometni radnici i bivši reprezentativci BiH
- Sponzori i partneri NSBIH
- Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa
- Administracija NSBiH

3. Shodno utvrđenim FIFA i UEFA pravilima o broju ulaznica za gostujuće navijače, Fudbalskom savezu Grčke pripada 675 ulaznica, od čega 125 ulaznica za tribinu Zapad i 550 ulaznica za tribinu Sjever. Prodaju ulaznica FS Grčke će organizovati za svoje navijače u skladu sa internim propisima.

Na gore opisani način NSBiH nastoji omogućiti transparentnu kupovinu ulaznica navijačima, prodajom putem „Centrotoursa“, ali i drugim pravnim subjektima, sve u skladu sa realnim mogućnostima, i ograničenim kapacitetom zeničkog stadiona.

Slijedom naprijed navedenog, iz Saveza žele zamoliti i obavijestiti zainteresovane navijače da na vrijeme kupe svoje ulaznice za navedenu utakmicu, kako bi izbjegli nepotrebne gužve.

"Naglašavamo da će neposredna prodaja ulaznica biti vršena samo za organizovane navijačke grupe, sa posebnom pažnjom za navijače koji su kupili ulaznice za utakmicu protiv Gibraltara i onih koji redovno prate utakmice naše reprezentacije.

Cijeneći sve navedene činjenice i okolnosti, ljubazno molimo vjerne navijače naše reprezentacije da iskažu potrebno razumijavanje i toleranciju prilikom procedura kupovine ulaznica.

Imajući u vidu stroga pravila FIFA i UEFA, kao i dosadašnje kazne, pozivamo naše vjerne navijače da dana 9. juna budu na stadionu Bilino polje i pomognu našoj reprezentaciji gromoglasnim navijanjem, na fer i sportski način, uz poštovanje i uvažavanje svih aktera utakmice, kako bi zajedno ostvarili željeni rezultat na zajedničkom putu ka Rusiji", saopšteno je iz Nogometnog saveza BiH.

Izvor: Vijesti.ba

Preporučujemo:

Zidane složio sve kockice: Ovako će Real izgledati sljedeće sezone

Kolašinac imao zanimljiv zahtjev po dolasku u Arsenal

Pogledajte kako bi izgledala reprezentacija BiH da za nju igraju svi koji su imali pravo!