Četvrtak, 18 Svibanj 2017 20:31

Predsjednik Sportskog saveza Širokog Brijega čestitao "na izvrsnom i primjerenom navijanju"

NK Široki Brijeg osvojio je Kup Bosne i Hercegovine, ali je trijumf izabranika Gorana Sablića ostao u sjeni svega onog što se događalo na tribinama stadiona Pecara.

Zviždanje himni BiH i skandiranja “Za dom spremni“ i “Ubij baliju“, samo je dio dekora koji  ne priliči sportskim borilištima. O uspjehu fudbalera Širokog Brijega govorio je i predsjednik Sportskog saveza grada Širokog Brijega, Ivan Zeljko, koji je za Dnevnik.ba izjavio:

- Ponovni izlazak Širokog na evropsku scenu puno znači svima u klubu, a također i nama u Sportskom savezu i u gradu Širokom, jer se osjećamo dijelom ove lijepe sportske bajke. I kao Savez, i kao građani. Ponovo smo potvrdili da je Široki Brijeg grad sporta. Iako smo relativno mala sredina možemo se ponositi svojim sportskim rezultatima i ovaj trofej Kupa je više nego zasluženo stigao na Pecaru. Nije mala stvar kad izbacite sportske bh. divove poput Zrinjskog, Slobode, Željezničara i na koncu Sarajeva - kazao je Zeljko, ali je na kraju pokvario dojam:

- Još bih samo htio čestitati NK Široki Brijeg na osvajanju Kupa, kao i vjernim navijačima na izvrsnom i primjerenom navijanju!

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Zidane složio sve kockice: Ovako će Real izgledati sljedeće sezone

Kolašinac imao zanimljiv zahtjev po dolasku u Arsenal

Pogledajte kako bi izgledala reprezentacija BiH da za nju igraju svi koji su imali pravo!