Nedjelja, 28 Svibanj 2017 18:58

Spasio Ibrahimovića od gladi, pa postao najtrofejniji fudbaler svih vremena

Pobjedom PGS-a u finalu Kupa Francuske nad Angersom s minimalnih 1:0 brazilski fudbaler Maxwell postao je najtrofejniji fudbaler u historiji.

Bio je to 37. trofej u igračkoj karijeri Brazilca, a zahvaljujući njemu Maxwell je prestigao legendarnog Ryana Giggsa s kojim je dijelio prvo mjesto.

Utakmica protiv Angersa (1:0) bila je njegova posljednja u dresu PSG-a. U Parizu je od 2012. godine, a od kluba i navijača oprostio se u suzama.

Maxwell je Karijeru počeo u Cruzeiru iz kojeg je otišao u Ajax, a u holandskoj prijestolnici je upoznao Zlatana Ibrahimovića. U to vrijeme Ibrahimović nije imao dovoljno novca, pa je Brazilac bio njegov spasitelj.

- Do prve plaće je trebalo proći mjesec dana, a ja sam bio bez novca. Dobio sam kuću, pristojnu, ali sam u njoj imao samo krevet i TV. 15 dana sam se mučio i proživio pakao. Onda sam nazvao Maxwella jer je došao u Ajax kad i ja, pa sam ga upoznao malo bolje. Rekao sam mu da nemam što jesti, a on me smjestio u svoju kuću i dao mi svoj krevet, dok je on spavao na podu. Spavao sam kod njega dvije sedmice. Jeo sam njegovu hranu, vozio me na treninge, u izlaske. Maxwell je kao Teddy bear. Najbolji čovjek na svijetu - ispričao je Zlatan jednom prilikom.

Legendarni Ibra nikada nije zaboravio ono što je za njega učinio Maxwell. Na kraju ga je poveo sa sobom u Inter, Barcelonu i na kraju PSG, pa nije ni čudo što je Brazilac u međuvremenu postao najtrofejniji fudbaler svih vremena.

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Zidane složio sve kockice: Ovako će Real izgledati sljedeće sezone

Kolašinac imao zanimljiv zahtjev po dolasku u Arsenal

Pogledajte kako bi izgledala reprezentacija BiH da za nju igraju svi koji su imali pravo!