Utorak, 06 Lipanj 2017 20:01

Barcelonina zvijezda izbačena iz reprezentacije!

Turski reprezentativac Arda Turan iza sebe ima sezonu za zaborav u dresu Barcelone, a sve je kulminiralo danas na aerodromu u Skoplju.

Turska je jučer igrala prijateljsku utakmicu protiv Makedonije koja je završena rezultatom 0:0. Ekspedicija ove selekcije danas je trebala putovati u Italiju, ali zbog problema koji su se desili prije polaska na aerodromu ovaj let je odgođen.

Naime, Arda Turan je prvo verbalno, pa fizički napao jednog turskog novinara kojeg je optužio da piše lažne vijesti o njemu. Turan uhvatio za vrat novinara i pitao ga ko mu plaća da piše takve laži o njemu. Podsjećamo, ovaj novinar je prije nekoliko mjeseci optužio Turana da je tražio novac od FS Turske kako bi igrao za reprezentaciju.

Iz FS Turske brzo su reagovali nakon incidenta na aerodromu, te su izbacili veznog igrača Barcelone iz reprezentacije. 

"Napuštam reprezentaciju, neću više igrati za Tursku. Teško mi je bilo donijeti tu odluku i jako sam tužan, ali stvari su takve kakve jesu. Igrao sam za sve kategorije ove reprezentacije, volim svoju domovinu, njenu zastavu i reprezentaciju. Jako puno sam se žrtvovao tokom godina, ali to je gotovo. Napuštam reprezentaciju", rekao je Turan da press konfereciji koju je sam organizovao.

Igrač Barcelone je u dresu reprezentacije Turske odigrao 96 utakmica i postigao je 17 golova. Za prvi tim je debitovao prije 11 godina, a u omladinskim kategorijama ove selekcije upisao je 73 nastupa.

Izvor: Sportsport.ba 

Preporučujemo:

Zidane složio sve kockice: Ovako će Real izgledati sljedeće sezone

Kolašinac imao zanimljiv zahtjev po dolasku u Arsenal

Pogledajte kako bi izgledala reprezentacija BiH da za nju igraju svi koji su imali pravo!