Četvrtak, 08 Lipanj 2017 20:37

Uoči meča BiH - Grčka: Policija poslala poruku navijačima

Po svemu sudeći organizacija sutrašnje utakmice kvalifikacija za SP između BiH i Grčke bit će vrhunska, ukoliko i navijači daju svoj obol uz ogroman napor svih faktora u organizacijskom timu.

N/FSBiH je u toku ove sedmice napravio nekoliko značajnih pomaka u organizaciji i ujedno najavio da će se i ubuduće puno toga primijeniti tokom priprema i održavanja utakmica svih kategorija.

S obzirom na to da se radi o veoma značajnoj međunarodnoj utakmici ocijenjenoj kao meč visokog rizika Štab za koordiniranje i usmjeravanje policijskih aktivnosti na osiguranju ove utakmice već primjenjuje niz mjera i radnji.

Službenici Uprave policije već nekoliko dana preduzimaju sve potrebne mjere da bi se navedena utakmica održala u sigurnim uvjetima i spriječilo bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana i gostiju.

- Svi policijski službenici i mješoviti timovi pravovremeno će i efikasno reagovati u slučajevima narušavanja javnog reda i mira, kao i u incidentnim situacijama, te takve situacije staviti pod kontrolu, a izgrednike lišiti slobode i udaljiti sa stadiona - ističe portparolka policije MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Izvor: FENA 

Preporučujemo:

Zidane složio sve kockice: Ovako će Real izgledati sljedeće sezone

Kolašinac imao zanimljiv zahtjev po dolasku u Arsenal

Pogledajte kako bi izgledala reprezentacija BiH da za nju igraju svi koji su imali pravo!