Četvrtak, 15 Lipanj 2017 20:01

Čudo od djeteta: Novi Messi "vuče" korijene iz BiH, a omiljeni igrač mu je Džeko

Devetogodišnji Fabian Barić mogao bi postati novi fudbalski čarobnjak, a već sada mnogi ga porede sa Lionelom Messijem.

Fabian je rođen u Beču, majka Claudia je Austrijanka, otac Danijel je iz Bosne i Hercegovine (Nova Bila). Bečki velikani Austrija i Rapid prate svaki korak nadarenog klinca.

Veliku pažnju privukao je na prijateljskom meču između Austrije i Juventusa. Iako je bio metar-dva iza odbrambenog igrača, stigao je prije do lopte, ugurao ju je u gol i ostao da leži nakon sudara s golmanom, piše 24sata.hr.

- Nije bitno što sam mali kad imam veliko srce - rekao je devetogodišnji Fabian, nakon što je na prijateljskom turniru zabio Juventusu za 1:0.

Igrao je za Rapid Future Team koji je razbio Italijane 5:2. 

- Nigdje nam se ne žuri iz Floridsdorfera. Fabian ima devet godina, još nismo odlučili da pređe u neki drugi klub. Znamo da ga prate Rapid i Austrija Beč, recimo, Austriju smo odbili dva puta u posljednje tri godine - kaže ponosni otac Danijel.

Počeo je da igra fudbal kada je imao pet godina. Omiljeni igrači su mu Luka Modrić i Edin Džeko. Iako po stilu igre podsjeća na Messija, draži mu je Real i Cristiano Ronaldo kojeg obožava. I čini se da, iako ima korijene iz BiH, neće obući reprezentativni dres koji je nosio njegov omiljeni igrač i kapiten Zmajeva.

- Još nas niko iz HNS-a nije kontaktirao. Mislim da je još rano. Isto tako, rano je i za odluku Austrija ili Hrvatska. Još je dug put do toga i poziva. Samo da ne bude povreda, sve ostalo je u Božijim rukama - rekao je Danijel.

VIDEO

Izvor: 24sata.hr 

Preporučujemo:

Zidane složio sve kockice: Ovako će Real izgledati sljedeće sezone

Kolašinac imao zanimljiv zahtjev po dolasku u Arsenal

Pogledajte kako bi izgledala reprezentacija BiH da za nju igraju svi koji su imali pravo!